Acasa InternationalExterne Cancelarul Austriei se autopropune în rol de mediator între Rusia și Ucraina

Cancelarul Austriei se autopropune în rol de mediator între Rusia și Ucraina

scris de Misu Andrei
71 Afisari

Cancelarul austriac Karl Nehammer a anunțat că intenționează să-și continue dialogul cu Vladimir Putin pe tema războiului din Ucraina dacă acest lucru ar putea duce la pace.

Karl Nehammer FOTO: FACEBOOK

Nehammer a făcut această declarație într-un intervenție la postul de televiziune ORF2. Deși Austria este o țară neutră, totuși are poziții de principiu pe o serie de probleme, a subliniat el.

„Suntem o țară neutră, avem un statut special în UE și din acest motiv a fost important pentru mine să încerc să joc un rol de mediere”, a spus Nehammer. „Cu toate acestea, avem o poziție clară în ceea ce privește coridoarele umanitare, încetarea focului și investigarea obiectivă a crimelor de război”, a adăugat el.

Karl Nehammer este primul lider de stat din Europa care s-a întâlnit cu Vladimir Putin după ce acesta din urmă a declanșat războiul din Ucraina, pe 24 februarie. Întâlnirea dintre Nehammer și Putin a avut loc pe 11 aprilie, la câteva săptămâni după descoperirea atrocităților comise de soldații ruși în localități din regiunea Kiev.

„Sunt pesimist. Putin a trecut la logica militară. Toate semnele indică o furtună”, a spus cancelarul austriac după întrevederea avută cu liderul de la Kremlin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult