Acasa InternationalExterne Când speră să adere Ucraina la Uniunea Europeană

Când speră să adere Ucraina la Uniunea Europeană

scris de C.S.
63 Afisari

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunțat termenul la care țara sa speră sa adere la Uniunea Europeană. Ucraina va depune cererea oficială în acest sens în 2020.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

Parlamentul ucrainean a ratificat la 16 septembrie, în acelaşi timp cu Parlamentul European, acordul de asociere între Uniunea Europeană şi Ucraina, concretizând îndepărtarea acestei foste republici sovietice de Moscova.

„Voi prezenta” joi un program de reforme a căror implementare va permite Ucrainei „să depună în şase ani o cerere de aderare la Uniunea Europeană”, a declarat Poroşenko, în cadrul unei reuniuni cu judecătorii, potrivit serviciului de presă al preşedinţiei.

Acordul de asociere dintre Ucraina și UE nu a fost ferit de controverse. Intrarea în vigoare a unei părţi a acestui acord, referitoare la zona de liber-schimb dintre Ucraina şi cele 28 de state membre UE, a fost amânată de la 1 noiembrie 2014, până la 1 ianuarie 2016.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult