Acasa InternationalExterne Candidatul de extremă dreapta la președinția Franței a fost atacat la primul său miting

Candidatul de extremă dreapta la președinția Franței a fost atacat la primul său miting

scris de Misu Andrei
83 afisari

Candidatul de extremă dreapta la președinția Franței, Eric Zemmour, a fost atacat la primul său miting de campanie. În timp ce se deplasa prin mulțime spre scenă, un bărbat l-a prins de gât înainte să intervină mai mulți agenți de securitate.

Fostul jurnalist și expert este cunoscut pentru opiniile sale controversate despre migranți și al Doilea Război Mondial. În trecut, acesta a susținut că statul francez i-a protejat pe evrei în timpul conflictului, când, în realitate, regimul colaboraționist de la Vichy a trimis mii de evrei francezi în lagărele naziste.

După săptămâni de speculații, Zemmour și-a anunțat marți candidatura la alegerile prezidențiale din Franța din 2022.

Incidentul în care a fost atacat Zemmour a fost unul dintre numeroasele ciocniri violente din timpul evenimentului, desfășurat la un centru de convenții la nord-est de capitala Paris, duminică seara.

Aproximativ 10.000 de persoane s-au prezentat la miting. Mii de manifestanți împotriva politicianului de extremă dreapta au mărșăluit prin oraș, poliția arestând câteva zeci.

Un purtător de cuvânt al noului său partid a declarat pentru ziarul Le Figaro că va fi depusă o plângere penală și a lăudat „curajul” lui Zemmour.

Eric Zemmour a continuat să-și susțină discursul după incident. În timpul discursului, susținătorii săi au aruncat cu scaune în manifestanții care s-au ridicat în picioare purtând tricouri cu lozinci antirasism.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult