Acasa InternationalExterne Capitularea Ucrainei pe aeroportul din Lugansk

Capitularea Ucrainei pe aeroportul din Lugansk

scris de D.P.
1 afisari

Ucraina și-a retras trupele de pe aeroportul din Lugansk, bastion al separatiștilor proruși. Mișcarea surprinzătoare vine ca răspuns la așa-zisele tiruri de artilerie ale „armatei ruse”, tiruri dezmințite de ministrul de externe de la Kremlin, Serghei Lavrov.

Ucraina s-a retras de pe aeroportul din Lugansk.

Ucraina s-a retras de pe aeroportul din Lugansk.

Potrivit unui purtător de cuvânt al armatei ucrainiene, ‘militarii au primit ordin (să se retragă) și s-au retras de pe aeroportul din Lugansk și din satul Gheorghievka’, din apropierea aeroportului, la circa 18 kilometri sud de Lugansk.

‘Ținând cont de precizia tirurilor, este vorba de artileriști profesioniști ai forțelor armate ruse’, a adăugat acesta. De asemenea, se pare că în ultimele 24 de ore au fost uciși șapte militari ucraineni.

Ucraina anunțase anterior că parașutiști ucraineni s-au confruntat luni cu un batalion de tancuri rusești, în încercarea de a păstra controlul asupra aeroportului din Lugansk.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult