Acasa InternationalExterne Carta ONU – O intervenție militarǎ ȋn Siria ar fi ilegalǎ

Carta ONU – O intervenție militarǎ ȋn Siria ar fi ilegalǎ

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif a afirmat duminică, 8 septembrie, într-o vizită la Bagdad, că un atac militar împotriva Siriei ar fi „ilegal” conform Cartei ONU.

Carta ONU - O intervenție militarǎ ȋn Siria ar fi ilegalǎ (foto:cbs.ca)

„Nu ştiu de ce cei care afirmă că toate opţiunile sunt pe masă nu înţeleg că naţiunile civilizate au retras, în urmă cu 65 de ani, opţiunile de pe masă, atunci când au retras recursul la forţă” prin Carta ONU, a declarat Zarif, aflat într-o vizită la Bagdad.”Cum pot, oare, să se considere naţiuni civilizate continuând în acelaşi timp să menţină toate opţiunilepe masă? Toate opţiunile au fost retrase de pe masă acum foarte, foarte mult timp”, a insistat el, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său irakian Hoshyar Zebari. „SUA dispreţuiesc dreptul internaţional”, a adăugat acesta.

Zarif a făcut aceste declaraţii după ce a discutat cu premierul irakian Nuri al-Maliki şi cu Zebari, în prima sa vizită în străinătate pe care a efectuat-o de când a devenit ministru, în august. Conform mediafax, Iranul, principalul susţinător al Siriei în regiune, a avertizat în mai multe rânduri SUA şi pe aliaţii acestora, care acuză regimul lui Bashar al-Assad că a utilizat arme chimice pe 21 august lângă Damasc şi intenţionează să efectueze o acţiune militară punitivă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult