Acasa InternationalExterne UPDATE-Cât costă cauţiunea pentru tentativa de viol a directorului FMI ? (VIDEO)

UPDATE-Cât costă cauţiunea pentru tentativa de viol a directorului FMI ? (VIDEO)

scris de R. C.P.
1 afisari

UPDATE,ora 19,45-Un judecator new-yorkez a ordonat închiderea lui Dominique Strauss-Kahn şi a refuzat să-l elibereze în schimbul unei cauţiuni de un milion de dolari, la două zile după arestarea sa, în urma unei acuzaţii de agresiune sexuală formulată de o cameristă a unui hotel din New York, relateaza AFP.

Procurorii americani propun o cauţiune de peste un milioan de dolari pentru eliberarea lui Dominique Strauss-Kahn şi purtarea de către acesta a unei brăţări electronice de localizare, pentru a nu putea fugi din Statele Unite, infomează New York Post în ediţia online.  

Strauss Kahn are probleme din cauza unei cameriste care l-a acuzat de tentativa de viol

Paşaportul lui Strauss-Kahn deja a fost confiscat  „Preocuparea procurorilor este că nu există un acord de extrădare cu Franţa, iar acest tip ar putea fi un nou Polanski„, afirmă o sursă judiciară new-yorkeză referindu-se la regizorul Roman Polanski.

Autorităţile au obţinut un ordin judecătoresc pentru a-l examina corporal pe şeful FMI în căutarea unor eventuale semne care să arate confruntarea fizică dintre el şi presupusa victimă.

Anchetatorii au prelevat, de asemenea, de pe pielea şi de sub unghiile presupusei victime probe care ar putea releva eventuale urme de ADN aparţinând directorului FMI.

Potrivit portalului de ştiri atlantico.fr, care publică fragmente din raportul poliţiei americane, autorităţile de la Paris sunt informate în timp de real în legătură cu evoluţia situaţiei lui Strauss-Kahn, prin intermediul diplomaţilor francezi.

Raportul menţionează că „zgârieturi au fost constatate pe corpul presupusului autor”, iar acesta şi-a dat acordul pentru „teste suplimentare”. Acestea au fost făcute duminică după-amiază, ceea ce a dus la amânarea audierii în instanţă până luni.

Potrivit documentului, un înalt oficial din poliţia de la New York le-a spus diplomaţilor francezi că serviciile americane au folosit o trusă de prelevare a probelor specifică pentru cazurile de viol, care permite recoltarea de probe de la victimă (de pe haine, corp, de sub unghii, etc.) şi de la locul incidentului.
El le-a precizat diplomaţilor francezi că „urme ADN (probabil spermă) au fost descoperite, iar acestea sunt în curs de verificare şi comparare”. „Rezultatele acestor teste nu sunt aşteptate înainte de cinci zile”, se arată în raport.

Cotidianul francez Le Monde afirmă că Anne Sinclair, soţia lui Strauss-Kahn, ar fi fost sunată de şeful FMI sâmbătă, în timp ce acesta se îndrepta spre aeroportul John F. Kennedy din New York. El ar fi spus că are o „problemă gravă”, dar nu a menţionat agresarea cameristei, scrie ziarul în ediţia de marţi.

Dominique Strauss-Kahn urmează să fie prezentat luni unei instanţe din New York, care ar putea decide eliberarea sa pe cauţiune sau o prelungire a mandatului de arestare.

E obosit, dar e bine“, a declarat avocatul său.

John Lipsky va prelua postul de director general FMI

Fondul Monetar Internaţional a anunţat că al doilea oficial ca importanţă al instituţiei, John Lipsky, va prelua postul de director general, în lipsa şefului FMI, Dominique Strauss-Khan, arestat şi inculpat pentru agresiune sexuală, informează Reuters.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult