Acasa InternationalExterne Cât de grav a fost rănit preşedintele yemenit

Cât de grav a fost rănit preşedintele yemenit

scris de M.I.
1 afisari

Preşedintele Yemenului, Ali Abdullah Saleh, primește îngrijiri medicale la o zi după ce a fost rănit în timpul unui atac asupra complexului prezidenţial din capitala yemenită, Saana.

presedinte_yemenPreşedintele yemenit a fost transportat în Arabia Saudită la bordul unui avion medical, decizia fiind luată după ce doctorii saudiţi s-au consultat cu o echipă de medici din Germania, transmite RRA.

Potrivit unor surse medicale, Ali Abdullah Saleh are arsuri de gradul doi pe faţă şi piept şi o rană sub inimă, toate provocate de obuzele care au lovit complexul prezidenţial din capitala Sanaa, vineri.

După producerea incidentului, preşedintele yemenit a transmis un mesaj audio, însă nu a apărut în public. În înregistrare acesta a pus atacul pe seama „duşmanilor săi tribali”.

Acuzaţia a fost negată de şeful federaţiei tribale Hashid, şeicul Sadeq al-Ahmar, ai cărui insurgenţi au fost implicaţi în confruntările cu forţele de ordine.

Peste 160 de persoane au murit până acum în timpul ciocnirilor izbucnite la 23 mai, care au adus Yemenul în pragul războiului civil.

Oamenii cer plecarea de la putere a preşedintelui Ali Abdullah Saleh, aflat la conducerea ţării de 33 de ani.

La rândul lor, marile puteri occidentale i-au cerut acestuia să semneze un acord prin care să transfere puterea către adjunctul său în schimbul unei amnistii de la urmărirea penală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult