Acasa InternationalExterne Catalonia a început separarea de Spania

Catalonia a început separarea de Spania

scris de Șt. C
4 afisari

Parlamentul regional din Catalonia a votat luni în favoarea unei rezoluții pentru separarea de Spania, lansând o așa-numită foaie de parcurs spre independență pe care guvernul central de la la Madrid a promis că o va bloca, transmit agențiile internaționale de presă.

ParlamentCatalunya-Declarația de secesiune, primul pas despre care partidele pro-independență speră că va duce la desprinderea regiunii de Spania în interval de 18 luni, a primit susținerea majorității legislativului regional.

Partidele care sunt în favoarea independenței față de Spania au obținut majoritatea locurilor din legislativul regional la alegerile din septembrie din Catalonia.

Constituția Spaniei nu permite desprinderea niciunei regiuni, iar premierul de centru-dreapta Mariano Rajoy, al cărui partid va avea de înfruntat alegerile generale din septembrie, a spus că va încerca imediat să blocheze rezoluția în instanță.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult