Acasa InternationalExterne Catastrofă aviatică în Nepal. 19 morţi în urma prăbuşirii unui avion al Buddha Air

Catastrofă aviatică în Nepal. 19 morţi în urma prăbuşirii unui avion al Buddha Air

scris de A.H.
0 afisari

Un avion de mici dimensiuni care transporta turişti străini pentru un tur în apropiere de Muntele Everest s-a prăbuşit în Nepal, provocând moartea tuturor celor 19 persoane aflate la bord, au anunţat duminică autorităţile.

Avionul Beechcraft al Buddha Air transporta trei membri nepalezi ai echipajului, zece turişti indieni, trei nepalezi şi alţi trei turişti străini. „Cele 19 persoane au murit. Zborul 103 al Buddha Air se întorcea dintr-un tur în munţi în momentul în care s-a prăbuşit peste dealul Kotdada, la aproximativ zece kilometri de Katmandu„, a declarat Bimesh Lal Karna, care conduce departamentul de urgenţă al aeroportului internaţional Tribhuwan (Katmandu). Un purtător de cuvânt al poliţiei Binod Singh a precizat pentru AFP că singurul supravieţuitor al accidentului a murit în spital. „Operaţiunile de ajutor au fost încetininte de ploile puternice„, a adăugat el. Controlorii au pierdut contactul cu avionul în jurul orei locale 07.30. Potrivit televiziunii locale, martorii oculari au văzut cum din aparat ieşeau flăcări, înainte de a se prăbuşi.

Compania Buddha Air nu a putut fi contactată pentru a comenta acest accident. Compania aeriană le propune turiştilor „Experienţa Everest”, decolând din Katmandu şi zburând în apropiere de cel mai înalt vârf din lume. Transportul aerian este un mijloc de locomoţie răspândit în Nepal, o ţară care nu are reţele rutiere dezvoltate. Multe comunităţi, în munţi sau dealuri, nu sunt accesibile decât pe jos sau cu avionul.

Accidentele de avion sunt relativ frecvente în această ţară cu cei mai înalţi munţi din lume. Ultimul accident important datează din decembrie 2010. Un Twin Otter, cu trei membri ai echipajului la bord şi 19 pasageri, între care un american şi pelerini din Bhutan, s-a prăbuşit pe un versant muntos la scurt timp după decolare, la 140 de kilometri est de Katmandu. Avionul aparţinea unei companii locale, Tara Air, filiala companiei private nepaleze Yeti Air, fondată în 1998.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult