Acasa InternationalExterne UPDATE – Catastrofa feroviara in Argentina

UPDATE – Catastrofa feroviara in Argentina

scris de Marius Bâtcă
3 afisari

UPDATE, ora 08,00 – Bilanţul catastrofei feroviare produse miercuri într-o gară din Buenos Aires a crescut la 50 de morţi şi 675 de răniţi, . Potrivit poliţiei argentiniene,  printre persoanele decedate se numără şi un copil.

Accidentul s-a produs când frânele unui tren aglomerat de navetişti au cedat şi trenul a intrat în bara de la capătul liniei staţie Once din vestul capitalei argentiniene, conform agenţiilor de presă citate. Operaţiunile de salvare au înaintat cu dificultate, multe dintre victime trebuind extrase din primele vagoane transformate într-un morman de fiare. Acesta este al treilea cel mai grav accident feroviar înregistrat în ultimele decenii în Argentina, după cel de la Benavidez (periferia de nord a capitalei), soldat cu 236 de victime în 1970 şi cel din provincia Santa Fe, care a provocat în anul 1978 circa 55 de decese.

————————————————————-

Zeci de oameni au murit si peste 550 de persoane au fost ranite in urma unui accidient feroviar la o statie din Buenos Aires.

 

Accident Argetina

Accident Argetina (foto: america.infobae.com/)

Accidentul s-a produs cand franele trenului ce transporta in jur de 2000 de navetisti au cedat si trenul a inrat in bariera de la capatul liniei statiei Once, din vestul orasului Buenos Aires.

Reporterii locali au vazut 12 cadavre scoase pana acum dintre ramasitele trenului. Directorul Apararii Civile, Daniel Russo a anuntat insa ca numarul acestora e mult mai mare. De asemenea, el a adaugat ca operatiunile de salvare ale pasagerilor din primele vagoane se desfasoara cu foarte mare difciultate. JP Schlavi, ministrul Transportului, le-a spus reporterilor ca trenul de navetisti a lovit bariera cu aproximativ 20 km/h si a distrus motorul din fata al locomotive, producand o coliziune intre restul vagoanelor, unul din vagoane ajungand sa intre 6 metri in cel din fata lui. “Accidentul este foarte grav. Vagoanele s-au lovit unul de celalalt.” A afirmat Schlavi.

Un incident similar s-a produs in septembrie 2011, cand 11 persoane au murit cand un tren ce transporta navetisti in Buenos Aires s-a acrosat cu un autobuz aflat pe sine si apoi a lovit un tren ce pleca din gara.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult