Acasa InternationalExterne UPDATE – Catastrofă la metroul din Moscova

UPDATE – Catastrofă la metroul din Moscova

scris de C.P.
4 afisari

UPDATE – Moscova a declarat miercuri, 16 iulie, zi de doliu pentru victimele tragicului accident de metrou care s-a produs marți dimineața, a anunțat primarul capitalei ruse Serghei Sobianin, informează ITAR-TASS.

‘În condițiile anvergurii tragediei de la Moscova, a fost declarată zi de doliu’, a spus Sobianin.

În total, în urma accidentului din metroul moscovit au avut de suferit peste 160 de persoane, dintre care 118 au fost spitalizate în 14 spitale ale Moscovei. Potrivit ultimelor informații, 20 de oameni au murit, iar peste 40 s-ar afla într-o stare critică.

Cel puțin trei persoane au murit și alte 50 au fost rănite după ce un tren al metroului din Moscova a frânat brusc între stațiile ‘Molodiojnaia’ și ‘Slavianski bulivar’ marți dimineață, la o oră de vârf, iar trei vagoane au deraiat, informează agenția de presă RIA Novosti, citând o sursă a celulei de criză.

Conform informațiilor preliminare, la originea incidentului ar fi o scădere a tensiunii electrice. Într-unul dintre vagoanele deraiate, care a fost și cel mai puternic afectat, au rămas blocate în jur de 20 de persoane, după cum a declarat o sursă din cadrul poliției moscovite.

Trei persoane au murit, iar 30 au fost rănite, dintre care 10 au fost spitalizate’, a declarat pentru RIA Novosti o sursă din poliție. Cel puțin două dintre persoanele rănite s-ar afla în stare gravă, cu leziuni la coloana vertebrală. Acestea au fost transportate cu elicopterul la spital. În același timp, autoritățile municipale vorbesc de cel puțin 50 de răniți cu ‘leziuni nu prea grave’.

Aproximativ 50 de echipe medicale și câteva elicoptere au fost mobilizate la locului incidentului, unde s-a deplasat de urgență și primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

După cum precizează website-ul metroului din Moscova, circulația trenurilor a fost oprită între stațiile ‘Park Pobedî” și ‘Molodiojnaia’.

Ministerul pentru Situații de Urgență pentru regiunea Moscova a indicat că în urma căderii bruște a tensiunii electrice s-a produs o alarmă falsă la metrou, ceea ce a și condus la frânarea bruscă a trenului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult