Acasa InternationalExterne Câte victime a făcut epidemia de Ebola. Ultimul bilanț

Câte victime a făcut epidemia de Ebola. Ultimul bilanț

scris de D.P.
7 afisari

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a dat publicității cel mai recent bilanț al epidemiei de Ebola. În total, de la declanșarea epidemiei în luna martie, s-au înregistrat 2.240 de cazuri de Ebola, dintre care 1.229 s-au soldat cu decese.

Cel mai nou bilanț al epidemiei de Ebola.

Epidemia de Ebola continuă să se extindă. Între 14 și 16 august s-au înregistrat 113 noi cazuri (confirmate, probabile sau suspecte) și 84 de decese în țările Africii de Vest afectate, conform noului bilanț dat publicității de OMS la Geneva.

Cele mai multe noi decese s-au înregistrat între 14 și 16 august în Liberia, cu 53 de morți și 48 de cazuri noi. În total, există 834 de cazuri în Liberia dintre care 466 mortale.

Între timp, Liberia a anunțat că i-a găsit pe toți cei 17 pacienți suspecți de Ebola care au fugit dintr-un centru de carantină din Monrovia în weekend și i-a transferat la o altă clinică.

‘Suntem bucuroși să confirmăm că toți cei 17 indivizi au fost descoperiți și sunt acum transferați la centrul specializat pentru tratare a Ebola JFK’, a declarat ministrul informației de la Monrovia, Lewis Brown.

El a mai spus că cei trei medici infectați cu Ebola care au primit medicamentul experimental Zmapp dau ‘semne remarcabile de ameliorare’.

În Guineea, unde s-a declanșat epidemia, există 15 decese noi și 24 de cazuri suplimentare. În această țară bilanțul este de 543 de cazuri, dintre care 394 mortale.

În Sierra Leone s-a înregistrat că 17 morți și 38 de noi cazuri, ceea ce ridică bilanțul de la începutul epidemiei la 848 de cazuri, din care 365 mortale.

În Nigeria există trei cazuri noi, dar niciun deces în trei zile. Țara cu populația cea mai numeroasă din Africa înregistrează în total 15 cazuri, dintre care patru mortale.

La 8 august, OMS a decretat epidemia de febră hemoragică Ebola urgență de sănătate publică mondială și a recomandat măsuri excepționale în țările afectate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult