Acasa InternationalExterne Câţi bani a cheltuit Turcia cu refugiații

Câţi bani a cheltuit Turcia cu refugiații

scris de D.P.
12 afisari

Criza refugiaților provocată de conflictul din Siria a costat Turcia aproape 8 miliarde de dolari, în timp ce ajutorul acordat de comunitatea internațională s-a cifrat până în prezent la 417 milioane de dolari, a declarat prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu, în cadrul Adunării Generale ONU, transmite DPA.

TURKEY-SYRIA-KURDS-REFUGEESTurcia a dus greul crizei refugiaților, găzduind peste 2 milioane de sirieni și 200.000 de irakieni plecați din calea violențelor, mai mult decât orice altă țară vecină Siriei, a subliniat Davutoglu.

‘Și porțile noastre rămân deschise. Îi primim cu brațele deschise pe cei care fug de război și persecuție’, a mai spus premierul turc la Națiunile Unite.

El a precizat că țara sa a oferit educație pentru 230.000 de copii sirieni și plănuiește integrarea a încă 460.000 până la sfârșitul acestui an. De asemenea, 9 milioane de refugiați au primit asistență medicală și 66.000 de copii sirieni s-au născut pe teritoriul Turciei.

Cu toate acestea, a insistat Davutoglu, suferința poporului sirian nu va lua sfârșit până când țara nu va avea în funcție un guvern legitim. În absența unei soluții pe termen lung, Turcia propune comunității internaționale crearea rapidă a unor zone de securitate, libere de bombardamente aeriene, în interiorul Siriei, a mai declarat premierul Ahmet Davutoglu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult