Acasa InternationalExterne Cazul Litvinenko: Andrei Lugovoi a trecut testul poligraf

Cazul Litvinenko: Andrei Lugovoi a trecut testul poligraf

scris de Stefan Galai
12 afisari

Andrei Lugovoi, acuzat de procurorii britanici de uciderea transfugului din serviciile ruse, Aleksandr Litvinenko, a trecut testul poligraf efectuat la Moscova de experţi britanici.

Aleksandr Litvinenko (Foto: rt.com)

Fostul agent al Serviciului Federal de Securitate (FSB, ex-KGB) Aleksandr Litvinenko a fost otrăvit cu poloniu radioactiv-210 şi a decedat pe 24 noiembrie 2006 într-o clinică din Londra.

Procurorii britanici l-au acuzat de asasinarea lui Litvinenko pe fostul agent al FSB Andrei Lugovoi, în prezent prosper om de afaceri şi deputat în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, informează Moldpres.

„În timpul testului cu detectorul de minciuni au fost puse următoarele întrebări, care au legătură cu dosarul: 1. Aţi făcut ceva care a condus la moartea lui Aleksandr Litvinenko? Răspunsul: Nu. 1. Aţi fost implicat cumva în moartea lui Aleksandr Litvinenko. Răspunsul: Nu. Aţi avut cândva de-a face cu poloniu? Răspunsul: Nu”, se arată în rezultatul testului efectuat de compania UK Lie Test, potrivit Interfax.

„După analizarea minuţioasă a tuturor diagramelor obţinute în urma verificărilor, am reuşit să constatăm că răspunsurile date nu erau mincinoase. În felul acesta, în opinia noastră specializată, Andrei Lugovoi a spus adevărul când a răspuns la întrebările menţionate”, se arată în documentul semnat de doi membri ai Asociaţiei britanice a specialiştilor poligraf.

Lugovoi a confirmat, într-un interviu la Eho Moskvî, că a trecut testul poligraf.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult