Acasa InternationalExterne Ce a declarat Hans Klemm, ambasadorul SUA desemnat pentru România

Ce a declarat Hans Klemm, ambasadorul SUA desemnat pentru România

scris de D.P.
5 afisari

Ambasadorul Statelor Unite desemnat pentru România, Hans Klemm, a declarat miercuri, în cadrul audierilor din Comisia de Politică Externă a Senatului american, că România este un „prieten” și un „partener” al Statelor Unite, parteneriatul cu SUA este unul puternic și că această țară nu este vulnerabilă în fața propagandei ruse, potrivit audierii postate pe site-ul Senatului SUA .

Hans Klemm

Hans Klemm

Răspunzând la întrebările senatorilor asupra vulnerabilității în fața propagandei ruse, Hans Klemm a declarat că propaganda Rusiei are efecte reduse în România din cauza unei relații istorice dificile și că potrivit sondajelor, populația României are o percepție negativă asupra Rusiei, opinia publică fiind dominată de opțiuni pro-americane și pro-occidentale.

El a remarcat de asemenea că spre deosebire de vecinii săi, România nu este afectată de presiunile energetice ale Rusiei.

România este un „prieten” și un „partener strategic” al Statelor Unite, a afirmat Hans Klemm în fața Comisiei de Politică Externă a Senatului SUA, angajându-se să consolideze relațiile bilaterale și să susțină eforturile anticorupție.

„Sunt recunoscător și încântat de onoarea pe care președintele Barack Obama și secretarul de stat John Kerry mi-au oferit-o. Dacă voi fi confirmat în funcție, mă angajez să promovez interesele Statelor Unite și să protejez cetățenii americani, precum și să consolidez relațiile cu aliatul nostru excelent și cu partenerul nostru România”, a spus Klemm.

Hans G. Klemm a fost nominalizat în funcția de ambasador al Statelor Unite în România la 24 martie. El a fost audiat de Comisia de Politică Externă a Senatului Statelor Unite alături de alți patru diplomați — ambasadorii nominalizați ai Statelor Unite în Polonia, Cipru, Estonia și Norvegia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult