Acasa InternationalExterne CE a deschis procedura de infrigement impotriva Greciei

CE a deschis procedura de infrigement impotriva Greciei

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Comisia Europeana a deschis procedura de infrigement, prin care Greciei i se cere planul de ajustare a deficitului bugetar. CE a aprobat si planul propus de guvernul grec pentru corectarea deficitului bugetar excesiv. Grecia trebuie sa ajunga la un deficit bugetar sub pragul de 3% pana in 2012.


Potrivit Radio Romania Actualitati, Comisia Europeana a adoptat o serie de recomandari pentru a se asigura ca acest lucru se va intampla. Planul de masuri propus de Grecia este dificil de pus in practica nu numai din punct de vedere politic, dar si tehnic, insa nu este imposibil, dupa cum a declarat cu putin timp in urma comisarul European pentru afaceri economice Joaquin Almunia. Pachetul de recomandari care vine din partea comisiei este unul integrat, care foloseste pentru prima data instrumente ale Tratatului de la Lisabona.

 

Recomandarile se refera nu numai la corectarea deficitului bugetar, dar si la corectarea politicilor economice cu un sistem de monitorizare fara precedent, cu analize in prima faza imediat la o luna dupa adoptarea recomandarilor de catre consiliu european ECOFIN (15-16 februarie), apoi pe 16 martie, 16 mai si dupa aceea la fiecare 3 luni. Orice abatere de la planul propus va atrage dupa sine impunerea altor masuri nepopulare care vor fi cerute de comisia europeana astfel incat obiectivele propuse sa fie atinse la timp. La mijlocul anului 2010 Grecia va trebui sa prezinte un prim raport al masurilor implementate si un calendar pentru perioada urmatoare.

0 comentariu

Viorica Ianc 25-03-2010 - 04:15

Dar inbogatirea politica este numai o
parere ? Conturile fostului prim-ministru
s-au unflat cu 40 de milioane de euro !
S-au realizat numai cu vanzari de masini ?
Care este motivul distantarii lui
Patriciu ? Nu cred ca datoriile PNL-lui
s-au facut numai din costuri pentru …
cacili si fulare si alte pixuri !
Am ramas de multi ami cu aceeasi parere
– pacat de unii oameni harnici din PNL ! –

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult