Acasa InternationalExterne Ce a furat convoiul “umanitar” rus din Ucraina. Merkel la Kiev

Ce a furat convoiul “umanitar” rus din Ucraina. Merkel la Kiev

scris de C.P.
6 afisari

Moscova a anunțat că întregul convoi umanitar rus a părăsit Ucraina și se află în prezent pe teritoriul Rusiei. Convoiul rus care a transportat vineri ajutoare “umanitare” în estul Ucrainei fără permisiunea guvernului de la Kiev a revenit sâmbătă în Rusia, a anunțat direcția vamală a Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB), informația fiind confirmată și de Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), transmite Agerpres.

Ce a furat convoiul “umanitar” rus din Ucraina. Merkel la Kiev (foto:Agerpres)

„Coloana convoiului umanitar, după ce a lăsat încărcătura în Lugansk, a revenit pe teritoriul Rusiei. Primele vehicule au intrat deja pe la postul de control (rus) Donețk”, a declarat pentru Interfax purtătorul de cuvânt regional al direcției vamale, Nicolai Sinițin.

Surse ale Serviciului Vamal au relatat că 34 de camioane au îndeplinit deja formalitățile vamale și că se așteaptă ca restul convoiului, din care fac parte 262 de camioane, să încheie aceste formalități în următoarele ore.
Camioanele folosite în transportul ajutorului umanitar rus, care au pătruns vineri pe teritoriul Ucrainei fără permisiune oficială din partea Kievului, au încărcat echipament de producție de la uzinele militare din Ucraina, a declarat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, citat de Reuters. Oficialul, Andrii Lisenko, a declarat ziariștilor că echipamentul a fost luat de la uzina Topaz care produce Kolciuga, un sistem de radar, și de la o fabrică din Lugansk.
Reuters comentează că revenirea camioanelor în Rusia ar putea contribui într-o oarecare măsură la reducerea tensiunilor în regiune, pe fondul sosirii la Kiev a cancelarului german Angela Merkel, care va discuta cu autoritățile ucrainene despre modalitățile de a pune capăt crizei.

8 comentarii

UnUL 23-08-2014 - 14:58

E imposibil ca rușii să nu fure ceva; furtul e însăși natura lor.

BULA 23-08-2014 - 16:08

Americanii fura de peste tot si zic ca implementeaza democratia. De la noi au demontat fabrici intregi si au revandut utilajele. Firma Ford a luat tot inoxul de la fabrica de la Craiova si utilajele ramase de la Daewoo le-a revandut la fabrici din tari unde se mai fabricau masinile respective. Prin Uzbechistan, daca am retinut bine.
De petrol nici nu are rost sa mai spun ceva.

tomi 23-08-2014 - 16:38

Pai cum vine treaba asta BULA, rusii si americanii fura materiale cu 260 de camioane asa zis umanitare, vesticii golesc Romania cu garnituri intregi de trenuri dar voi continuati sa guitatati porceste de evrei, ei sant hotii, ei fura. Ba sullelor, evreii aveau destul, economiseau si nu erau neam de betivani ca voi, in veci nu v-au furat nimic. Voi erati capabili sa va beti tot venitul apoi si cu mintea arsa de alcool mergeati la poarta evreului sa-i apargeti geamurile si capul ca el are si o duce bine. Jeguri de momarlani, opincari paduchiosi, tot antisemitismul vostru este bazat pe invidie si rautate, cand va terminati banii pe palinca mergeati sa cereti bani evreului ca el avea el nu sugea palica ca voi in loc de apa, apoi cand venea timpul restituirii datoriei incepeati cu pogromurile, asa-i tu’va crucea mortilor vostri?, va doare adevarul,ai? bestiilor, nu credeati ca va apare generatia mea de evrei care nu se tem de voi, si care au sa va prinda de beregata pentru tot raul ce l-ati facut neamului meu din invidie, rautate, crime pogroame, veti platii bestiilor nu scapati nepedepsiti si daca santeti nepotii legionarilor. Asa-i urbos digital cioxe, va futte dracu rand pe rand, nu scapati asa cum nu au scapat sefii hamasului, pentru mine santeti la fel de criminali ca cei din hamas, cuvintele pot ucide la fel ca rachetele, instigarea este o crima, veti platii bestiilor.

salut 23-08-2014 - 15:59

Daca era dupa ukraineni, „inspectau” convoiul umanitar pana cand mureau aia de foame. „Aia” fiind tot cetateni ukraineni care au votat impotriva nazismului. Uite ca n-a fost dupa ei. Merkel s-a dus sa le spuna sa-si bage mintile in cap ca vine iarna.
Dar, dupa cum bine spunea cineva pe aici, s-ar putea ca iar sa intervina americanii, hotarati sa lupte cu rusii pana la ultimul ukrainean.

salut 23-08-2014 - 16:17

„Deal energetic de 5 miliarde euro cu colegii rusi, fara obiectii de la guvernul german”

http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-17952564-deal-energetic-5-miliarde-euro-colegii-rusi-fara-obiectii-guvernul-german.htm

Hehehe

UnUL 23-08-2014 - 16:47

Părerea ta – idioată ca toate părerile tale.

BULA 23-08-2014 - 16:12

Chiar asa, ce le trebuie ucrainienilor tehnica militara ? Sa nu uitam nici o secunda ca Ucraina este un dusman natural al Romaniei.

UnUL 23-08-2014 - 16:47

Și tu ești un dușman natural al inteligenței.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult