Acasa InternationalExterne Ce a rezolvat Băsescu la Bruxelles. Nimic despre Rege

Ce a rezolvat Băsescu la Bruxelles. Nimic despre Rege

scris de P.C.R.
11 afisari

Preşedintele Băsescu a declarat, la finalul summitului european de la Bruxelles, că au fost făcute recomandări statelor membre. Pentru România, singura recomandare: Respectaţi acordul cu FMI şi cu Uniunea Europeană!

comisia_europeanaÎn ceea ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen, preşedintele a declarat, potrivit TVR, că susţine înăsprirea condiţiilor de aderare la Schengen şi că acestea nu se aplică României şi Bulgariei, a căror evaluare s-a încheiat deja.

În privinţa Greciei s-a stabilit că, dacă Parlamentul grec aprobă noul pachet de reforme, Grecia va fi sprijinită în continuare de Uniunea Europeană.

Au fost adoptate câteva criterii care vizează crearea unor echilibre legate de dezvoltarea politicilor europene în domeniul migraţiei, întărirea controlelor la frontierele externe ale UE. S-a stabilit implementearea regulilor guvernând libertatea de mişcare în spaţiul Schengen. Libertatea de mişcare este una din libertăţile fundamentale şi nimeni nu vizează îngrădirea dreptului la mişcare în spaţiul Schengen.Toate măsurile vizează exact garantarea libertăţii de mişcare în spaţiul Schengen.

S-a discutat crearea unui sistem comun de azil  care trebuie să facă diferenţa între azilul politic pe care îl acceptăm ca soluţie şi mişcările generate de problemele  economice, care sunt mai greu de acceptat.

Când un stat membru nu-şi îndeplineşte obligaţiile asumate de a avea frontiere sigure, să existe posibilitatea de controale la frontiere, dar fără a afecta drepturile cetăţenilor membri ai UE.

Preşedintele a răspuns întrebărilor jurnaliştilor,  dar a refuzat să comenteze afirmaţiile făcute în ţară în privinţa regelui Mihai.

1 comentariu

IATA UNDE DUCE PROSTIA, DIABOLICIATEA, SI INTERESUL MARUNT - TARA E IN MAXIM PERICOL 24-06-2011 - 15:41

Unde-mi sunt legendarii liberali?
Cine divizeaza poporul?
Aaa, va jucati „democratie”?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult