Acasa InternationalExterne Ce a schimbat modul Marii Britanii de a lupta împotriva coronavirusului

Ce a schimbat modul Marii Britanii de a lupta împotriva coronavirusului

scris de Misu Andrei
257 Afisari

Un model al propagării pandemiei de coronavirus elaborat de Colegiul Imperial din Londra (Imperial College London) a avut un impact profund asupra politicilor publice de când rezultatele au fost transmise oficialilor britanici şi americani, săptămâna trecută, informează cotidianul Financial Times. Inițial, guvernul Boris Johnson voia să aplice strategia încetinirii răspândirii epidemiei de coronavirus, nu stoparea acesteia, cu obiectivul atingerii imunităţii la nivelul comunităţii.

Liderul taberei Brexit, Boris Johnson

Conform simulărilor, în cel mai grav scenariu, bilanţul pandemiei ar putea genera 2,2 milioane de decese în Statele Unite şi peste 500.000 de decese în Marea Britanie.
Niciun studiu nu a detaliat atât de complet transmiterea virusului în rândul locuitorilor din Marea Britanie şi SUA, presiunile extreme exercitate asupra sisemelor medicale sau eficienţa limitată a măsurilor individuale de măsurare a progreselor.
Ca orice simulare, studiul se bazează pe anumite premise. Mulţi factori rămân necunoscuţi echipei de cercetare conduse de profesorul Neil Ferguson, care săptămâna aceasta s-a îmbolnăvit şi are simptome de coronavirus. Dar chiar şi prin această abordare prudentă, concluziile sunt brutal de dure: liderii democratici se confruntă doar cu opţiuni teribile în lupta pentru salvarea vieţilor, notează FT, potrivit Mediafax.
Primul scenariu al modelului se referă la impactul coronavirusului „în lipsa oricăror modalităţi de control sau a schimbării spontane a comportamentelor”. În scenariul unei epidemii fără restricţii, opt din zece oameni ar fi infectaţi, iar bilanţul riscă să ajungă la 510.000 de morţi în Marea Britanie şi 2,2 milioane de morţi în SUA, vârful epidemic putând fi atins în mai-iunie pe teritoriul britanic şi în iunie-iulie în Statele Unite, arată studiul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS