Acasa InternationalExterne Ce acuză de la Londra preşedintele Băncii Moscovei

Ce acuză de la Londra preşedintele Băncii Moscovei

scris de B.C.R
0 afisari

Banca Moscovei, a cincea cea mai mare bancă din Rusia, a primit din partea statului rus cel mai mare sprijin financiar din istoria Rusiei. Cele 14 miliarde de dolari au venit după ce o altă bancă, VTB, a preluat controlul instituţiei bancare pentru a descoperi creditele neperformante în valoare de 9 miliarde de dolari, adică o treime din activele Băncii Moscovei.

Dimitri Medvedev

Fostul şef al Băncii Moscovei, Andrei Borodin, a fugit din ţară, pe numele său fiind emis un mandat de arestare. Banca a fost folosită de ex-primarul Moscovei, Yuri Luzhkov, pentru finanţarea proiectelor imobiliare, scrie gandul.info. Banca Moscovei a fost înfiinţată în 1995, în timpul mandatului lui Luzhkov, demis în septembrie, după 18 ani de activitate, de către preşedintele rus Dmitri Medvedev. Într-o declaraţie făcută la Londra, Borodin a spus că a fost uimit de dimensiunea acordului de salvare şi a susţinut că preluarea de către VTB a băncii a avut un substrat politic.

VTB, la rândul său, a acuzat Banca Moscovei de „creditare frauduloasă”, sub controlul lui Borodin, în timp ce ministrul rus de finanţe, Alexei Kudrin, a solicitat demararea unei anchete penale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult