Acasa InternationalExterne Ce au discutat Merkel și Hollande cu Putin și Poroșenko!

Ce au discutat Merkel și Hollande cu Putin și Poroșenko!

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

François Hollande și Angela Merkel au discutat la telefon marți seară cu Vladimir Putin și Petro Poroșenko și i-au îndemnat să reia negocierile „pentru a nu mai pierde timpul”.

Ce au discutat Merkel și Hollande cu Putin și Poroșenko! (foto:abcnews.com)

Ce au discutat Merkel și Hollande cu Putin și Poroșenko! (foto:abcnews.com)

„Discuțiile din cadrul grupului de contact trebuie reluate la Minsk cât la repede cu putință și să ducă la rezultate concrete asupra următoarelor puncte, în vederea punerii lor rapide în aplicare: un acord de încetare a focului efectiv și durabil, schimburile de prizonieri și ameliorarea situației umanitare în teritoriile aflate sub controlul separatiștilor”, potrivit unui comunicat al președinției franceze. „Convoaiele care vin din Ucraina, Rusia și UE trebuie toate desfășurate conform dreptului ucrainean”, menționează documentul amintit.

Această convorbire între François Hollande, Angela Merkel, Petro Poroșenko și Vladimir Putin a avut loc „înainte de participarea la Consiliul European din 18 decembrie, care va analiza situația din Ucraina„. Liderii francez și german le-au cerut omologilor ucrainean și rus „să facă un bilanț al discuțiilor în curs dintre Kiev și Moscova asupra punerii în practică a protocolului de la Minsk de la 5 septembrie 2014”. Potrivit comunicatului, „ei au subliniat importanța de a obține progrese și de a nu mai pierde timpul”, așa cum François Hollande i-a spus lui Vladimir Putin pe 6 decembrie, la Moscova. Conform Agerpres, șeful statului francez a mai discutat la telefon, duminică după-amiază, cu cancelarul Angela Merkel și cu președintele Petro Poroșenko despre situația din Ucraina.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult