Acasa InternationalExterne Ce caută rușii pe Google de teama anunțului unei mobilizări generale

Ce caută rușii pe Google de teama anunțului unei mobilizări generale

scris de Misu Andrei
23 afisari

În așteptarea discursului lui Vladimir Putin, amânat pentru miercuri dimineață, rușii au început să caute pe Google informații despre cum pot părăsi țara sau cum pot scăpa de armată, în cazul unei mobilizări generale în Rusia.

Căutările pe Google în Rusia au crescut foarte mult pentru expresii precum „mobilizare”, „cum poți pleca din Rusia”, „adresarea lui Putin”, sau „cum poți scăpa de armată”, potrivit Digi24.

Îngrijorările cetățenilor ruși au crescut din cauza situației actuale de pe frontul din Ucraina care nu este în favoarea forțelor armate ruse, fapt care ar putea duce la o mobilizare generală din partea președintelui Vladimir Putin, pentru a întări trupele de pe teritoriul ucrainean.

Putin urmează să se adreseze națiunii pentru prima dată de la începutul invaziei în Ucraina. Marți, parlamentarii ruși au adoptat un proiect de lege prin care se înăspresc pedepsele pentru dezertare și predare voluntară în timp de război. Dezervorii vor primi o pedeapsă de până la 10 ani.

Ucraina reușește să recucerească foarte multe zone ocupate de ruși la începutul războiului. Președintele Volodimir Zelenski anunța zilele trecute că au fost recuceriți peste 3.000 de kilometri pătrați.

Parerea ta

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS