Acasa InternationalExterne Ce face Dan Mihalache în SUA

Ce face Dan Mihalache în SUA

scris de B.C.R
23 afisari

Șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, a fost invitat special al mesei rotunde “Looking Ahead 2016: Developments in Romania and the Region”, organizată de Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (Center for European Policy Analysis – CEPA). Evenimentul a fost moderat de Wess Mitchell, preşedintele CEPA.
dan mihalache in suaÎn cadrul discuțiilor, Dan Mihalache a arătat că România intenționează să valorifice atuurile de care dispune – una dintre cele mai ridicate rate de creștere economică din Europa, stabilitatea politică și absența extremelor politice, progresele remarcabile în consolidarea statului de drept și combaterea corupției – în promovarea pozițiilor sale în cadrul UE, NATO și în regiune.
“Trebuie menținută atenția asupra Mării Negre și contracarate amenințările din zonă. După cum au fost reiterate și la reuniunea la nivel înalt a Aliaților din flancul estic, de la București din 2015, asigurarea securității NATO rămâne la fel de importantă pe flancul estic ca pe flancul sudic”, a afirmat șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache.
Șeful Cancelariei Prezidențiale a fost însoțit de ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior. Cu această ocazie, ambasadorul George Cristian Maior a subliniat faptul că România rămâne un susținător ferm al relației transatlantice, obiectiv susținut de majoritatea populației.
La rândul său, preşedintele CEPA, Wess Mitchell, a subliniat importanța strategică esențială pentru Europa și SUA a Mării Negre, un element cheie în ecuația energetica a regiunii, marcată însă de riscuri de securitate ridicate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult