Acasa InternationalExterne Ce face Obama la Cercul Artic

Ce face Obama la Cercul Artic

scris de R. C.P.
21 afisari

Președintele SUA, Barack Obama, a făcut apel pentru o acțiunea ‘rapidă’ în lupta împotriva încălzirii globale, într-un discurs rostit la Kotzebue (Alaska), localitate aflată la cincizeci de kilometri nord de Cercul Arctic, informează AFP.

obama cercul artic„Este un lucru pe care nici un alt președinte american nu l-a făcut până astăzi: să călătorească dincolo de Cercul Arctic!”, a declarat Obama în discursul din sala de sport a unei școli din acest mic oraș de 3.000 de locuitori.

„Sunt extrem de mândru”, a spus șeful administrației americane în fața a o mie de oameni.

Reluând temele dezvoltate de la începutul vizitei sale de trei zile în Alaska, el a subliniat modul în care acest stat trebuie să îi ajute pe americani să fie conștienți de urgența unor acțiuni.

„De-a lungul anilor, am încercat să fac în așa fel încât ca și restul țării să devină mai conștient de schimbările climatice”, a explicat Obama. „Dar voi le trăiți deja”, a adăugat el.

„Ceea ce se întâmplă aici ar trebui sa fie un semnal de alarmă pentru America, un semnal de alarmă pentru întreaga lume”, a adăugat președintele american.

Călătoria de trei zile în Alaska a președintelui Obama are loc cu trei luni înainte de conferința de la Paris, care are ca scop un acord global pentru a încerca limitarea încălzirii globale la două grade Celsius și a evita accelerarea acestui fenomen.

Statele Unite ale Americii sunt al doilea mare emițător de gaze cu efect de seră de pe Terra, pe primul loc situându-se China, mai notează AFP.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult