Acasa InternationalExterne Ce guvern va avea Moldova, după ce cabinetul Maia Sandu a fost demis.

Ce guvern va avea Moldova, după ce cabinetul Maia Sandu a fost demis.

scris de Misu Andrei
71 Afisari

Reprezentanţii Blocului ACUM insistă ca premier al Republicii Moldova să fie numită tot Maia Sandu, iar din viitorul guvern să facă parte aceiaşi miniştri. Pe de altă parte, socialiștii vor un alt candidat pentru funcția de prim-ministru și spun că vor accepta orice propunere va face președintele Igor Dodon, pentru a evita alegerile anticipate, relatează Radio Chișinău, citat de Agerpres.

Reprezentanţii Blocului ACUM, Igor Grosu şi Alexandru Slusari, au declarat că în timpul consultărilor avute miercuri cu Igor Dodon au reiterat că în funcţia de premier poate fi doar Maia Sandu cu actuala garnitură de miniştri şi cu acea agendă asumată: reforma justiţiei, procurorul general, evaluarea procurorilor, scoaterea din captivitate a instituţiilor.

„Doar în acest caz pot avea loc discuţii. În caz contrar, se va ajunge într-o situaţie similară. Noi credem că, dacă nu ar fi fost procurorul general, ei veneau cu alt motiv pentru a demite guvernul Sandu. Igor Dodon cred că se pregăteşte tot mai insistent pentru alegerile prezidenţiale”, a spus Igor Grosu, deputat din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate.

La rândul său, vicepreşedintele Parlamentului de la Chişinău, Alexandru Slusari, reprezentantul Platformei Demnitate şi Adevăr, a spus că cel mai probabil, au fost aruncate deja zarurile şi că va exista un guvern tehnocrat.

„Era de aşteptat că după demisia guvernului, blocul ACUM nu avea cum să vină cu altă strategie şi altă componenţă a guvernului. Un guvern reformator, proeuropean, axat pe reforma justiţiei, pe care nu pot fi compromisuri. După ce s-a întâmplat ieri, care sunt garanţiile că preşedintele ţării nu va interveni în actul de guvernare? Nu e problema la PSRM. Noi facem distincţia între PSRM şi Igor Dodon. Cu toate rezervele şi problemele, noi am comunicat cu PSRM. Factorul destabilizator era Igor Dodon. Zarurile au fost aruncate, se aşteaptă un guvern tehnocrat, a spus Slusari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult