Acasa InternationalExterne Ce i-a spus Netanyahu lui Obama despre operaţiunile din Gaza

Ce i-a spus Netanyahu lui Obama despre operaţiunile din Gaza

scris de C.P.
9 afisari

Premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a asigurat pe preşedintele SUA, Barack Obama, că armata Israelului nu intenţionează în acest moment să desfăşoare o operaţiune terestră în Fâşia Gaza, a relatat, în ediţia  online, Newsweek Daily Beast.

Între cei doi înalţi oficiali a avut loc o convorbire telefonică vineri seara, conform publicaţiei menţionate. Şeful executivului israelian, potrivit unei surse anonime din administraţia de la Washington, a declarat că Tel Avivul nu va declanşa o operaţiune terestră de anvergură dacă mişcarea islamistă Hamas se va abţine de la lansări de rachete spre teritoriul statului evreu‘Conducerea israeliană înclină în acest moment spre o abţinere de la o intervenţie la sol. Nimeni nu doreşte acest lucru. Însă dacă acţiunile Hamas vor duce la escaladarea tensiunilor în teren, autorităţile israeliene ar putea să aleagă această cale‘ a intervenţiei în Fâşia Gaza, a lăsat să se înţeleagă sursa respectiv de la Casa Albă.
Guvernul israelian a dispus vineri mobilizarea a circa 75.000 de rezervişti, aceasta decizie fiind văzută de mulţi observatori ca un semn sigur că operaţiunea militară va începe foarte repede.

2 comentarii

andra 18-11-2012 - 09:27

oameni buni, daca va respectati voi insiva, va vom respecta si noi.

Den Siao Pin 18-11-2012 - 14:39

Nu inteleg de ce ambele parti nu cauta consensul! Se poate gasi.dar sunt orgolii nemasurate in ambele tabere. Iar pretul este ca de obicei platit de vietile oamenilor simpli. As face orice sa le pot da intelepciunea necesara liderilor lor…Ma doare inima pentru oamenii simpli care platesc cu vietile lor mizeriile politice!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult