Acasa InternationalExterne CE: Intrarea in spatiul Schengen nu depinde de integrarea minoritatilor

CE: Intrarea in spatiul Schengen nu depinde de integrarea minoritatilor

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Integrarea minoritatilor nu face parte din aquis-ul Schengen, caruia, pe de alta parte, nici nu-i pot fi adaugate alte criterii, a declarat joi, pentru NewsIn, Tove Ernst, ofiterul de presa al Comisarului European pentru Afaceri Interne Cecilia Malmström. Precizarile Comisiei Europene intervin in conditiile in care Franta sugereaza s-ar opune intrarii Romaniei in spatiul Schengen din cauza problemei romilor.


“Integrarea minoritatilor nu face parte din aquis-ul Schengen, care este evaluat in scopul desfiintarii controalelor la granitele interne (sunt evaluate controlul la granitele terestre, maritime si aeroporturi, emiterea de vize, cooperarea politieneasca, Sistemul de Informatii Schengen, protectia datelor personale)”, a precizat Tove Ernst, la solicitarea NewsIn. “Noi criterii nu pot fi adaugate aquis-ului Schengen, care este reglementat prin Tratatul de aderare”, se arata in raspunsul pentru NewsIn. Tove Ernst a precizat insa ca responsabilitatea pentru acesta evaluare si pentru deciziile ulterioare revine Consiliului, nu Comisiei Europene. Aceste precizari au venit dupa ce secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, a declarat miercuri intr-un interviu pentru RFI ca trebuie ca problema romilor sa fie o conditie pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen. “Trebuie ca chestiunea roma sa fie o conditie pentru Schengen. Romania ar trebui sa adere la spatiul Schengen in martie anul viitor si i-am spus colegului meu roman (ministrul de externe Teodor Baconschi – n.r.) ca avem rezerve. Colegul meu  nu a apreciat ce i-am spus, dar trebuie sa lucram cu guvernul roman. Exista doua milioane si jumatate de romi in Romania si e responsabilitatea Romaniei sa ii integreze. Nu Franta trebuie sa ii integreze pe romii romani”, a subliniat Lellouche.

0 comentariu

criterion 14-04-2010 - 03:10

Daca spunem BTC, consilier prezidential, atunci trebuie sa spunem si „Mihail Neamtu, director stiintific la Institutul lui Tismaneanu”. Asta ca sa se stie cine face „crestin-democratia” in Romania.

macnamara 14-04-2010 - 03:15

Cine vrea sa inteleaga cum sta treaba cu Basescu, Tismaneanu, Neamtu, Patapievici, Mihaies si „crestin-democratia” lor, sa-si faca timp sa citeasca o carte foarte buna, aparuta anul trecut si disponibila acum si pe internet:

http://www.archive.org/details/MasuraVremiiIndemnLaNormalitate

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult