Acasa InternationalExterne Ce lungime va avea gardul pe care Ungaria îl va construi la graniţa cu România

Ce lungime va avea gardul pe care Ungaria îl va construi la graniţa cu România

scris de A.P.
14 afisari

Ungaria plănuieşte să construiască un gard lung de 70 de kilometri de-a lungul frontierei sale cu România, pentru a preveni intrarea imigranţilor clandestini, a declarat ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto, joi dimineaţă, pentru postul public de radio Kossuth, transmite MTI.

gard granita ungria romaniaSzijjarto a anunţat încă de marţi intenţia Guvernului ungar de a construi un gard pe un segment „rezonabil” al frontierei cu România.

Explicând această decizie, ministrul a precizat că traficanţii de persoane care acţionează de-a lungul frontierei cu Serbia îşi schimbă ruta din cauza gardului construit acolo, iar presiunea ar urma să se mute în direcţia României.

Gardul va începe de la graniţa dintre Ungaria, Serbia şi România, a adăugat el.

Ministerul român al Afacerilor Externe a transmis că ridicarea unui gard între două state membre ale UE şi care sunt parteneri strategici nu este un gest corect din punct de vedere politic, în conformitate cu spiritul european, precizând că această poziţie a fost comunicată părţii ungare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult