Acasa InternationalExterne Ce plănuia Al-Qaida de s-au speriat americanii

Ce plănuia Al-Qaida de s-au speriat americanii

scris de C.P.
8 afisari

Preşedintele Yemenului, Abd Rabbo Mansour Hadi,  a dezvăluit vineri că reţeaua teroristă al-Qaida plănuia un atentat care să schimbe cursul istoriei.

al-Qaida plănuia un atentat care să schimbe cursul istoriei

Informaţiile despre acest plan obţinute de serviciile secrete americane conducând la începutul lunii la închiderea a numeroase ambasade ale SUA în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord şi la avertismente emise de Departamentul de Stat cu privire la riscul unor acţiuni teroriste în această regiune, relatează AFP citând surse apropiate de preşedinţia yemenită.
Potrivit acestor surse, preluate de Agerpres, şeful ramurii din Yemen a reţelei al-Qaida i-a promis un astfel de atentat liderului acestei reţele, Ayman al-Zawahiri, convorbirea telefonică dintre ei fiind interceptată de spionajul american. Preşedintele SUA, Barack Obama, l-a informat pe omologul său yemenit despre discuţia dintre cei doi.

În convorbirea interceptată, şeful grupării al-Qaida din Peninsula Arabică (Aqpa), Nasser Al-Whaychi, ce are baza în Yemen, i-a spus lui Zawahiri că ‘va auzi ceva ce o să schimbe cursul istoriei’, a afirmat preşedintele Hadi la o întâlnire cu ofiţeri ai poliţiei yemenite. El a mai precizat că, în urma interceptării respectivei discuţii, a fost dejucat un atentat de anvergură împotriva unui terminal de export de petrol din ţara sa.

La începutul lunii august, Departamentul american de Stat a emis un avertisment de călătorie în care a precizat că există un risc sporit de atentate al-Qaida, mai ales în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. În zilele următoare 19 misiuni diplomatice americane din această regiune au fost închise, printre care şi cea din Yemen. Numeroase alte ţări occidentale au decis la rândul lor să-şi închidă ambasadele de la Sanaa. Pe data de 11 august misiunile diplomatice americane au fost redeschise, cu excepţia celei din Yemen, care şi-a reluat activitatea 10 zile mai târziu.

57 comentarii

BULA 24-08-2013 - 13:32

Reactia „teroristilor” este un raspuns la politica agresiva, de stapan absolut a SUA. Nu e diferenta mare intre SUA si ce dorea Hitler sa faca din Germania.

Antibasistul 24-08-2013 - 13:52

In SUA oamenii-s mai supravegheati si ascultati ca-n vremea lui Hitler!t

Antibasistul 24-08-2013 - 13:58

Deci sintem ascultati si de SRI si de SUA!
Frumos!

tomi 25-08-2013 - 01:33

Nu numai ca sinteti supravegheti dar imbecili teroristi de genul vostru veti disparea in mod tragic in diferite mici „accidente”. Voi nu aveti voie sa traiti, bestii fasciste.

Antibasistul 25-08-2013 - 05:11

Adevaratul fascist tu esti, bestie scelerata!

Antibasistul 25-08-2013 - 05:15

Bestie fascista Tomi, iarasi ameninti cu moartea nebunule, cind te omori sa scape lumea de tine?

ciufulici 24-08-2013 - 15:09

Nebunia islamica de a-i distruge pe altii, nu este depasita decat de dibacia romanilor spre autodistrugere.

BULA 25-08-2013 - 06:49

Romanii au fost mult timp sub ocupatie straina si au capatat gandirea de sluga hoata care supravietuieste inselandu-si stapanul. Nu au mentalitatea de stapan trufas (ca ungurii din Ardeal) si nu stiu decat sa se fure intre ei, Nu se pot organiza social pentru ca nu se gandesc decat la ce au strans la ei acasa. Nu vad mai departe de curtea lor pentru ca nu si-au propus decat sa supravietuiasca, nu sa fie un popor independent. Romanii se comporta ca muncitorii manuali, nu ca intelectualii. Iar Biserica Ortodoxa e constrita in spiritul asta, de biserica a saracilor, minimalista si fara implicare in social si politic. BOR a ramas la organizarea de biserica a unui popor aflat sub ocupatie straina. BOR se gudura pe langa stapanire, ii face cantari. Popii ortodocsi nici nu cred in ce propovaduiesc. Smecheresc si ei prostimea, sa duca un trai mai bun decat ceilalti.

UnUL 25-08-2013 - 08:12

Perfect adevărat, domnule Bulă. Da data asta suntem de acord. Nu însă și cu antiamericanismiul, antisemitismul, anti…tot.

BULA 25-08-2013 - 09:29

„Anti…tot” vine de la instictul de conservare, pentru ca orice fiinta vie e in conflict de interese cu celelalte fiinte. E o forma a luptei pentru existenta. Nu ai urmarit interviul luat ieri lui Viktor Orban, ca ai fi vazut ca orice om inteligent gandeste asa ? Ungurii se opun din rasputeri la incercarile occidentalilor de a ingenunchia Ungaria.

UnUL 25-08-2013 - 09:43

… și îi aruncă pe unguri în mizerie. Nu se poate trăi în autarhie într-o lume tot mai globalizată. Dar, vorba românului : „capra râioasă tot cu coada în sus”!

BULA 25-08-2013 - 18:52

Ungurii sa plece in tara lor, ca Transilvania a fost si va ramane a romanilor.

UnUL 25-08-2013 - 18:58

Domnule Bulă, mă decepționezi tot mai mult. Antiamerican, antieuropean, antisemit, filorus, acum naționalist după modelul Funar și V.C. Tudor… Involuezi rapid.
Nu uita totuși că ungurii din Transilvania sunt aici de peste 1000 de ani, și aceasta e și patria lor, nu numai a noastră.

BULA 25-08-2013 - 19:31

Ungurii din Transilvania se cred stapanii acestui teritoriu. Nu vor sa colaboreze cu romanii, ii trateaza ca pe slugi, ca pop.ulatie inferioara. Vor sa creeze o enclava ungureasca in mijlocul Romaniei. Trebuie sa li se dea peste bot, sa stie ca nu pot sa faca ce le trece prin cap.

BULA 25-08-2013 - 19:34

@UnUL

Mai antiamerican, antieuropean, antisemit, filorus, mai naționalist ca Viktor Orban nu sunt. Vad ca esti de partea ungurilor. Ai fi un ungur din Cluj.

UnUL 25-08-2013 - 19:38

Nu, domnule Bulă, așa cum am mai spus-o de zeci de ori, sunt român greco-catolic din Cluj. Dumneata probabil nu ești ardellean ; regățenii sunt de obicei cei mai șovini. Noi trăim împreună cu ungurii de generații, avem prieteni și colegi unguri, trăim de multe ori în familii mixte și nu avem niciun fel de probleme cu ei.

BULA 25-08-2013 - 20:10

@ UnUL

Cum nu aveti probleme cu ungurii, din moment ce ei vor sa fie stat in stat ? Sunteti masochisti ?

UnUL 25-08-2013 - 20:24

Nu știu ce se întîmplă în secuime – deși anul ăsta am fost președinte de bac pe acolo, și toată lumea s-a purtat impecabil cu mine. Dar la Cluj niciun maghiar nu vorbește de aiurelile astea, ba chiar am prieteni maghiari care își bat joc deschis de tendințele autonomiste ale unor lideri maghiari.

Pribeagul 25-08-2013 - 19:57

Consideratiile Bula sunt nefundamentate, total.

Cind a venit vremea romanii s-au unit, si acum suntem Romania, si „Vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat”.

Cin spun „ce am fost” ma gindesc la marele neam al tracilor. 🙂

urbos 24-08-2013 - 20:45

Cine dracu o fi tampitul care sa mai creada cretinismele astea americanesti?

UnUL 24-08-2013 - 21:18

Oricui e adresată, e la fel de c r e t i nă !

BULA 25-08-2013 - 06:33

SUA ii sprijina politic si cu arme pe islamistii care fac filtre pe strazile din orasele siriene si ii decapiteaza pe crestini. SUA vor sa puna mana pe rezervele de gaze naturale descoperite recent in Siria si sa le desfiinteze rusilor baza militara de la .Tartus. Daca Rusia nu intervine in forta sa-si apere baza militara, va fi dovada de netagaduit ca Putin e marioneta americanilor si ca joaca teatru cand face pe nationalistul.

ValVerde 25-08-2013 - 06:47

@ Bula

„SUA ii sprijina politic si cu arme pe islamistii care fac filtre …”

===

E timpul pentru urmatoarea doza.
Ia-ti pastilele. Nu e vina ta si nu e rusine sa fii schizofrenic.
Accepta realiatea si ajuta-te. Ai incredere in doctorii tai si daca inca nu ai fost diagnosticat de un profesionist, trebuie sa ceri o consultatie.

BULA 25-08-2013 - 06:53

Nu vreti sa se stie cum stau treburile ? In cartierul in care locuiesc sunt multi sirieni care au magazine alimentare. Stiu de la ei cum e prin Siria. Au rude care au fost omorate de islamisti.

UnUL 25-08-2013 - 08:10

Nea Bulă, să înțeleg că dumneata nu numai că ai o aversiune patologică și irațională împotriva americanilor, dar eștii și filo-rus? N-or fi americanii ușă de biserică, dar sunt de 100 de ori mai buni decât rușii.

Antibasistul 25-08-2013 - 09:21

Iar vorbesti neintrebat needucatule basist!

BULA 25-08-2013 - 09:23

Nu sunt filo-rus, dar ce ne-au facut americanii (occidentalii in general, jegurile colonialiste) dupa ’89 (dezindustrializare totala, inapoiere si saracie, mii de kilometri de cale ferata desfiintata-trebuie sa merg cu ia-ma nene cand merg la Motru, la cunostinte, etc) e incomparabil cu ce au facut rusii in anii ”50, cand lateam desagubiri de razboi.
Cu cat esti platit de americani, de ii pupi asa in fund ?

UnUL 25-08-2013 - 09:33

Dar pe tine cine te întreabă ceva vreodată, Bășinel. Mai grav : cine dă doi bani pe prostiile pe care le debitezi?

UnUL 25-08-2013 - 09:41

Bulișor, ești cam tont. Nu americanii sau occidentalii ne-au făcut toate astea, ci noi înșine care am vândut totul pe nimic dar cu șpagă bună. Și tot noi perpetuăm starea de sărăcie și înapoiere prin concepția noastră tâmpă de „Merge și așa” și „Numai mai rău să nu fie”, prin indolența și inapentența noastră pentru muncă. Dacă am muncii ca nemții, economia ar „dudui”, iar agricultura ar ajunge nu numai să satisfacă nevoile țării (n-ar mai trebui să importăm 80% din produsele agricole!) ci am putea și exporta. (Dar 60% din terenurile agricole stau nelucrate! De ce oare?)
P.S. Probabil erai prea tânăr sau nu existai în anii 50, ca să-ți amintești în ce stare de înapoiere și mizerie era România când plătea despăgubiri la ruși.

Tache 25-08-2013 - 10:08

Germania este facuta praf si pulbere, la fel ca in 1932. In 1932 Germania era o tara a carei deformare si devastare politica era similara cu cea a Germaniei de azi.

Ocupatia americana intrece orice in caracterul ei malefic, datorita politicii de EXTERMINARE BIOLOGICA a popoarelor din Europa de est. Procedeaza la fel cum au procedat cu indienii. In Romania se stie dar nu se vorbeste, in schimb, in Polonia, se vorbeste in mod liber in societate, la radio Maryja, spre exemplu. Si Polonia este o tara a dezastrelor si elitele ei, antinationale si ostile, vor sa extermine biologic natiunea poloneza.

UnUL 25-08-2013 - 10:21

Tăchiță, ia-ți calmantele că ai început să delirezi. Germania este cea mai mare putere economică europeană, care pe timp de criză a ținut în spate toată Europa.

Tache 25-08-2013 - 11:23

Ce putere economica mai Unulica. Germania si-a achitat in totalitate datoriile din primul razboi mondial deabia in octombrie 2010. Adica acum 3 ani. Urmeaza al doilea razboi mondial si holoholo. Daca nu o salveaza Rusia, Germania este kaput, nu mai poate.

dailymail.co.uk/news/article-1315869/Germany-end-World-War-One-reparations-92-years-59m-final-payment.html

UnUL 25-08-2013 - 11:49

Deocamdată, Germania a achitat în parte și datoriile Greciei, ale Irlandei, ale Portugaliei, etc…

BULA 25-08-2013 - 18:57

Marionetele care conduc Romania din ’89 incoace, au fost puse in fruntea tarii de americani. Si in general sunt de origine basarabeneasca (poate ca sunt evrei corciti). Aceste marionete au distrus economia nationala, nu oamenii de rand. Romanii sunt pasivi pentru ca sute de ani au fost sub ocupatie straina, neinarmati si fara putere de reactie. S-au invatat sa supravietuiasca la limita, prin smecherie.

Tache 25-08-2013 - 09:56

Bula are 100% dreptate. Intr-adevar, SUA ii sprijina politic si militar pe extremistii islamisti din Al-Qaeda, care lupta in Siria. Senatorul John McCain le-a facut si o scurta vizita, ca sa se fotografieze cu ei. Sunt informatii destule pe internet.

Rusia a reactionat foarte ferm si hotarat. A tras la propriu 2 focuri de avertizare, la inceputul conflictului, adica un submarin rusesc din estul Mediteranei a lansat 2 rachete Topol, care au zburat pe deasupra Israelului si Siriei, in drumul lor spre un poligon din Rusia. Deasemenea nu este un secret ca agentii Rusiei l-au omorat pe ambasadorul american din Libia, la Bengazi. Acolo era un depozit de armamente destinate fanaticilor islamisti, care erau transportate in Turcia, si din Turcia in Siria.

Deci, asistam la un conflict real, care nu este deloc rece.

UnUL 25-08-2013 - 10:02

Tăchiță, ăsta e un punct de vedere antiamerican și antisemit, susținut de tot soiul de nătărăi cu idei puține și fixe. SUA care a avut atât de suferit din partea musulmanilor fanatici din Al-Qaida sau din alte organizații similare nu are cum sușine grupări islamiste – declarate de ei înșiși teroriste. Restul – chestia cu Bengazi, etc – țin de scenarita la modă.
În ce privește zecile de mii de morți din Siria, este evident că de ei se fac vinovașți nu numai guvernul, ci și grupările islamiste care luptă de partea insurgenților.

urbos 25-08-2013 - 10:16

Nu exist antisemitism scarbosenie, canta la alta masa.
Si apropo, de sperietoarea terorismului s-au folosit javrele americane ca sa calce in picioare democratia si libertatea in lume, ca sa-si mentina dominatia aflat in declin. Opera retardatului Bush si a clicii ji danesti din spatele lui. Deci cum nu le foloseste americanasilor mizeria asta ma naparca? Ce s-ar face ei daca n-ar mai avea de cine sa ne „apere”?

Tache 25-08-2013 - 10:19

Cum a avut de suferit SUA din partea „musulmanilor fanatici din Al-Qaida ” ? Doar le-au asigurat pretextul sa invadeze teritoriile musulmanilor, invazie pe care o planificasera cu zece ani inainte. Sa nu-mi spui ca muslmanii au organizat atentatele de la 11 septembrie 2001, in New York, si au pulverizat LA PROPRIU 6-7 cladiri in zona, din care doar 2 au fost „lovite” de avioane.

UnUL 25-08-2013 - 10:23

Copilași, văd că vă recitați perfect lecțiile învățate din maculatura aia i d i o a t ă la care se reduc lecturile voastre. Sunteți prea stupid-îndoctrinați ca să încerc un dialog argumentat cu voi.

Tache 25-08-2013 - 11:08

Dr. Judy Wood este om de stiinta, Unulica, iar in aceasta conferinta discuta despre folosirea energiilor neconventionale in atacurile de la 11 septembrie. Niciun pic de politica, doar stiinta. Este o prezentare la o conferinta despre energiile neconventionale, dureaza 2 ore si jumatate, dar iti recomand sa te uiti pana la capat, pentru ca este o prezentare foarte stiintifica, foarte logica si rationala, cu mult, mult, mult bun-simt. Si este accesibila pentru toata lumea, folosind un limbaj simplu, usor de inteles.

http://vimeo.com/57923364

urbos 25-08-2013 - 11:13

Indoctrinarea nu se poate face decat pe caile oficiale, alea detin puterea, si alea prostesc prosti ca tine, rebuturi umane, care nu pot gandi cu propria minte.

UnUL 25-08-2013 - 11:16

NUBOȘEL, VORBIND DE „CĂI OFICIALE” TE REFERI CUMVA LA RTV ȘI LA ANTENE – PROPRIETATEA FOARTE „OFICIALĂ” A UNOR OAMENI POLITICI LA FEL DE „OFICIALI”?

UnUL 25-08-2013 - 11:16

Scuze: „Buboșel”.

urbos 25-08-2013 - 11:24

Ce-ai ma scarnavie cu rtv? Aia e televiziunea securitati, urdori basiste sub acoperire. Sint mai infecti decat b1, macar javrele alea limbiste de la b1 spun mizerii sub forma de opinii si analize, insa la rtv se inventeaza stiri, stenograme, minciuni ordinare.

UnUL 25-08-2013 - 11:51

Buboșel, dacă vrei să spui că Ghiță, apropiatul lui Tonta și deputat PSD, e omul lui Băsescu cred că nu mă voi putea opri din râs vreo jumătate bună de oră!

urbos 25-08-2013 - 12:02

Bineinteles ba vierme, d-aia mizeria aia de rtv il ataca incontinuu pe Antonescu. Ordin de la Secu, iar bulibasa Secu e Kioru matale.
Iar cu Ponta ce-ai vierme, nu cu el a semnat Kioru pact?

UnUL 25-08-2013 - 12:31

L-o fi atacând, nu știu. Dar în primul rând îl atacă pe dl. Băsescu.

UnUL 25-08-2013 - 12:47

Oricum, pe C ă c ă r ă u e ușor să-l ataci : face și spune numai i m b e c i l i t ă ț i.

urbos 25-08-2013 - 13:07

Taratura basista, atacurile sint mincinoase. In plus scarbelor, dupa ce v-ati chinuit ani de zile sa-i gasiti ceva, n-ati reusit sa scremeti decat „cacarau”, care vorba lu Badea, i se potriveste Kiorului, ca are legatura cu Bas, si aberatia ca doarme mult, care chiar daca ar fi adevarata, e irelevanta.
Dar fondul, secatura impotenta, ca degeaba abati atentia, e ala in care rtv este post basist, ca d-aia il ataca pe Antonescu, singurul dusman al leprei tradatoare de tara.

UnUL 25-08-2013 - 13:32

Buboșel, n-o să mă obosesc să mai formulez totul încă o dată ; ar fi o pierdere de vreme, sau, dacă vrei, mărgăritate aruncate înaintea porcilor. Îți reiau deci o postare pe care am trimis-o deja:
Se pare că lui Crin nu i-au murit încă lăudătorii. Pentru nătărăii care se mai lasă păcăliți de acet individ, reiau o postare mai veche dar mereu actuală:
CRIN, acest GUNOI UMAN, este un INDIVID GĂUNOS, MĂRGINIT ȘI CU O CULTURĂ „LA PICIORUL BROAȘTEI” : NU ȘTIE NICIO LIMBĂ STRĂINĂ, BA ÎȘI VORBEȘTE GREȘIT CHIAR PROPRIA LIMBĂ – după cele două minunate forme de plural „SERVICIURI” și „OMIDE” (la fel de aiuristice ca „succesurile” Ebei, dar – nu se știe de ce – mult mai puțin mediatizate !), dovedește că nu știe conjuga verbele („această formulare, noi nu o ÎNGHITEM”), că nu are proprietatea termenilor (habar nu are ce înseamnă „anecdotic”, afirmând că, „simplu şi anecdotic” ??!!, dar nu direct, Occidentul i-a cerut punerea înapoi în funcţie a lui Traian Băsescu, etc., etc.); iar mai recent dovedește că nu știe nici să facă corect acordurile, spunând : „Doamna Pivniceru e un om pe care am sutținut-o (Acordul corect trebuia facut cu om, nu cu doamna Pivniceru : „Doamna Pivniceru e un om pe carte l-am suținut”)! – DAR ARE PRETENȚII DISPROPORȚIONATE CU PROPRIA NULITATE INTELECTUALĂ. Dacă adăugăm la aceasta și LIMBAJUL LUI PRONUNȚAT ȘOVIN ȘI ANTIEUROPEAN, mă întreb ce iluzii îți poți face în legătură cu acest individ (CĂ „OM” NU-I POT SPUNE!) care se declară liberal, dar s-a înhămat la carul social-democrației roșii, contaminată cu „felixianism”; ADICĂ UN FEL DE STRUȚO-CĂMILĂ A CĂREI „DOCTRINĂ” SE REZUMĂ LA 2 FRAZE : „JOS BĂSESCU !” ȘI „SUS EU”! CR(ET)IN ANTENESCU este incarnarea unei noi trepte din evoluția(involuția?) omenirii: DUPA „HOMO ERECTUS”, „HOMO FABER”, „HOMO SAPIENS”, „HOMO COZIENS” DE PE VREMEA COMUNISMULUI, A VENIT VREMEA LUI „HOMO HYSTERICUS”.
P.S.1 ÎMI PARE EXTREM DE SUGESTIV NUMELE PE CARE POLITICIENII OCCIDENTALI I L-AU DAT LUI PORUMBACU DUPĂ ATACURILE LUI DEȘĂNȚATE ȘI NESĂBUITE ÎMPOTRIVA OCCIDENTULUI : „CRIN LADEN”.
P.S. 2 TOVARĂȘUL ADOLF FELIXOVICI CĂCĂRĂU AMINTEȘTE TOT MAI MULT DE DICTATORII DE TRISTĂ AMINTIRE IOSIF VISARIONOVICI STALIN ȘI – MAI CU SEAMĂ – ADOLF HITLER, AL CĂRUI DISCURS LĂTRAT ȘI INTOLERANT ÎL IMITĂ LA PERFECȚIE: A DEVENIT UN FEL DE HITLER ÎN MIZERIE, LA FEL DE DICTATOR ȘI DE DEMENT CA „MODELUL” SĂU, DAR FĂRĂ CALITĂȚILE INTELECTUALE ALE TIRANULUI NAZIST.

CONGO 25-08-2013 - 14:13

Urbos e asistent la scamatorii Betchel, la Gazosii de sist, Rosiorii montani, si asa mai departe.

O sluga.

Tache 25-08-2013 - 11:57

Totusi, exista zvonuri ca 12 000 de soldati rusi sunt stationati pe teritoriul SUA, pentru a fi folositi in reprimarea cetatenilor, atunci cand se va prabusi totul (in mod intentionat). Exista o putere care este deasupra SUA si deasupra Rusiei.

Antibasistul 25-08-2013 - 13:20

Puterea care-i deasupra SUA si Rusiei sint perciunatii!

UnUL 25-08-2013 - 13:29

Și puterea care-i deasupra ta, Bășinel, și pe care o slujești fidel este cea a imbecilității fără limite și fără frontiere.

CONGO 25-08-2013 - 14:09

@ Antibasistul

Aceste chestii cu cine e cel mai cel sunt emanatii ale scamatorilor puterii, pai ce adica, mai suntem pe timpul panaselor mari puse la coif, ca sa se stie cine e general?

Deci nu evidenta care sare prea tare in ochi este cea adevarata, scamatorii ii atrag atentia departe de mana care strecoara frimusel iepurasul in palarie, pentru ca apoi sa-l faca sa apara spre surpriza noastra.

Adevaratii stapani, care ii dirijeaza pe toti sunt oamenii sistului gazos, asa sa sti! Urbos e din asistentii scamatorilor, face pocnituri si gesturi mari ca sa distraga atentia, iar fraerii se concentreaza pe palarie. Magia e mare lucru, pentru cine vrea sa se lase prostit.

Antibasistul 26-08-2013 - 05:37

Iarasi vorbesti neintrebat, prostii ca de obicei, needucatule basist UnUL nul la minte!

UnUL 26-08-2013 - 08:36

Bășinel, mai repeți mult idioțenia asta? Nu-ți dai seama că ești stupid și ridicol?
P.S. Apropo : pe tine cine dreaku te întreabă vreodată ceva?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult