Acasa InternationalExterne Ce rol are România în scandalul de corupție vizând Airbus

Ce rol are România în scandalul de corupție vizând Airbus

scris de Z.V.
77 afisari

Parchetul din Munchen a efectuat percheziţii la filiale ale grupului Airbus, din cauza unor suspiciuni de corupţie privind contracte cu România şi Arabia Saudită.

Ce rol are România în scandalul de corupție vizând Airbus (foto:bizjournals.com)

Ce rol are România în scandalul de corupție vizând Airbus (foto:bizjournals.com)

Suspiciunile de corupţie vizează contracte de aproximativ 3 miliarde de euro, încheiate cu Arabia Saudită şi România pentru echipamente care ar garanta securitatea frontierelor lor, potrivit sursei citate. Parchetul din Munchen anchetează mai multe persoane, iar aceste percheziţii au avut loc în localuri ale filialei germane Airbus Defence and Space, în luna octombrie, potrivit cotidianului german Süddeutsche Zeitung. Airbus a confirmat ulterior că este vizat de o anchetă a justiţiei germane.

Perchezițiile au fost efectuate la Ottobrunn şi Unterschleissheim, în apropiere de Munchen, precum şi la Ingolstadt, Ulm şi Friedrichshafen, alte oraşe din sudul Germaniei. Parchetul examinează în prezent transferuri de bani dubioase de mai multe milioane de euro, potrivit mediafax. În 2009, grupul a obţinut un contract de aproape două miliarde de euro cu Arabia Saudită pentru furnizarea de grile de protecţie şi utilaje de supraveghere ultramoderne pentru frontieră.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult