Acasa InternationalExterne Ce se va întâmpla la bordul navei nord-coreene reţinută în Panama

Ce se va întâmpla la bordul navei nord-coreene reţinută în Panama

scris de Matei Iliescu
0 afisari

Experţi ONU urmează să efectueze săptămâna viitoare o vizită în Panama, cu scopul de a inspecta nava nord-coreeană reţinută, în care au fost descoperite, între altele, rachete cubaneze, a anunţat miercuri ambasadoarea Luxemburgului la ONU Sylvie Lucas.

Cargoul Chong Chon Gang

Echipa (de experţi) va merge săptămâna viitoare în Panama, în perioada 13-15 august, pentru a ajuta ancheta”, a declarat pentru presă Lucas, preşedinta Comitetului ONU pentru Sancţiuni împotriva Coreei de Nord.

Experţii vor prezenta ulterior un raport Comitetului, aflat în subordinea Consiliului de Securitate, iar acesta va decide dacă este vorba despre o încălcare a regimului sancţiunilor căruia îi este supus Phenianul.

Lucas a refuzat să speculeze asupra unor eventuale concluzii ale Comitetului. Nu avem încă un raport şi nici concluzii care să spună dacă este vorba despre o încălcare sau nu (…), să nu punem carul înaintea boilor, a declarat ea la finalul consultărilor în Consiliu cu privire la acest dosar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult