Acasa InternationalExterne Ce spun piloţii avionului Japan Airlines despre accidentul aviatic de pe aeroportul Haneda

Ce spun piloţii avionului Japan Airlines despre accidentul aviatic de pe aeroportul Haneda

scris de B.C.R
196 Afisari

Piloţii avionului Japan Airlines, implicat în accidentul de marţi de pe aeroportul Haneda din Tokyo, nu au văzut aeronava cu care au intrat în coliziune pe pista de aterizare.

Nu am putut avea contact vizual (cu avionul Gărzii de coastă nipone), ne-au relatat piloţii. Ei spun că au simţit un impact chiar în momentul în care roţile au atins solul sau erau pe punctul să atingă solul”, a explicat purtătorul de cuvânt al JAL, întrebat în legătură cu accidentul soldat cu cinci morţi dintre cei şase ocupanţi ai avionului Gărzii de coastă, un Bombardier Dash 8, scrie Agerpres.

Unul dintre cei trei piloţi ne-a spus că a văzut un obiect chiar înainte de impact”, a adăugat acesta.

Marţi, la ora 17:47 (0:47 GMT), când la Tokyo se întunecase, avionul JAL516, un Airbus A350, venind de la Sapporo, în nordul arhipelagului nipon, a intrat în coliziune la aterizare cu aeronava de dimensiuni mai mici, care se pregătea să decoleze spre peninsula Noto (centru), afectată de puternicul seism de luni.

Impactul a provocat o explozie impresionantă şi avionul Airbus a luat foc imediat, oprindu-se după câteva sute de metri. Toţi pasagerii şi membrii de echipaj au putut fi evacuaţi în siguranţă înainte ca avionul să fie complet distrus de flăcări.

Anchetatori japonezi, francezi, britanici şi canadieni participă la eforturile de a explica acest accident.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS