Acasa InternationalExterne Ce spune Berlusconi că are în comun cu Mussolini

Ce spune Berlusconi că are în comun cu Mussolini

scris de M.A.
3 afisari

Ar putea fi şocant, dacă lumea nu s-ar fi obişnuit cu declaraţiile şi acţiunile sale scandaloase. Mai nou, Berlusconi se compară cu Mussolini.

Berlusconi si Mussolini (iltafano.typepad.com)

Berlusconi si Mussolini (foto: iltafano.typepad.com)

Silvio Berlusconi, care urmează să demisioneze, a deplâns miercuri lipsa de putere la conducerea Guvernului italian, citându-l pe fostul dictator fascist Benito Mussolini. „Sunt obosit pentru că nu am reuşit să dictez linia şi nu am putut face politică aşa cum aş fi vrut. Mă simt mai puternic ca cetăţean liber decât ca preşedinte al Consiliului”, a afirmat el într-un interviu acordat cotidianului La Stampa.

„Citesc o carte despre scrisorile lui Mussolini către amanta sa, Claretta, şi el a zis la un moment dat: «Dar nu înţelegi că nu contez deloc, pot face doar recomandări». Iată, mă simt în aceeaşi situaţie”, a explicat Berlusconi, transmite Mediafax.

Întrebat de directorul cotidianului, Mario Calabresi, despre diferenţele faţă de dictatura fascistă, Silvio Berlusconi a răspuns: „Bineînţeles, nu sunt un dictator, chiar dacă aţi scris acest lucru ani la rând. Dar vreau să spun că ei sunt părinţii Constituţiei noastre, care, tocmai de teamă ca istoria să nu se repete, au slăbit Executivul în mod excesiv”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult