Acasa InternationalExterne Ce spune Comisia Europeană despre situaţia din România

Ce spune Comisia Europeană despre situaţia din România

scris de M.A.
2 afisari

Comisia Europeană urmăreşte evoluţiile din România şi va face acest lucru în continuare, iar reacţiile sale vor fi integrate în raportul din cadrul Mecanismului de cooperare şi verificare (MCV).

Ce spune Comisia Europeană despre situaţia din România

Ce spune Comisia Europeană despre situaţia din România

„Am văzut ultimele evoluţii din România. Urmărim îndeaproape evoluţiile din România şi vom face la fel în următoarele zile. Vom integra reacţiile noastre în apropiatul raport din cadrul MCV, care va fi elaborat ulterior în această lună. Acum nu avem alte comentarii asupra unor evoluţii particulare”, a spus Olivier Bailly, purtător de cuvânt al CE, răspunzând unei întrebări privind procedura de suspendare a preşedintelui român Traian Băsescu, iniţiată în Parlamentul de la Bucureşti.

De asemenea, eurodeputaţii Alain Lamassoure şi Elmar Brok, preşedinţii unor comisii din Parlamentul European, cer Comisiei Europene să urmărească atent evoluţia politică de la Bucureşti şi să prezinte un raport care ar putea conduce la suspendarea dreptului de vot al României în Consiliul European. „Deciziile luate de Guvernul României în ultimele zile sunt foarte preocupante. Comisia Europeană trebuie să acţioneze imediat şi să pună România sub monitorizare”, afirmă eurodeputaţii afiliaţi la grupul PPE, din care face parte şi PDL, transmite Mediafax.

„Numeroase decizii ridică serioase semne de întrebare în legătură cu respectarea statului de drept în România: ignorarea de către premier a unei decizii a Curţii Constituţionale, tergiversarea publicării în Monitorul Oficial a unui decret, preluarea Monitorului Oficial de către Guvern, deşi anterior era subordonat Parlamentului, planul de înlocuire a judecătorilor Curţii Constituţionale, iar, acum, demararea procedurilor de suspendare a preşedintelui Băsescu„, adaugă Alain Lamassoure, preşedintele Comisiei de Buget din PE, şi Elmar Brok, preşedintele Comisiei de Afaceri Externe din Parlamentul European.

„Concluziile acestui raport pot conduce la utilizarea prevederilor Articolului 7 al Tratatului de la Lisabona”, subliniază cei doi eurodeputaţi. Articolul 7 (paragraful 3) al Tratatului Uniunii Europene prevede posibilitatea suspendării dreptului de vot al unui stat în Consiliul European, în cazul în care statul respectiv nu respectă principiile fundamentale ale Uniunii Europene.

3 comentarii

Dorin C. 05-07-2012 - 16:04

„Comisia Europeană urmăreşte evoluţiile din România şi va face acest lucru în continuare, iar reacţiile sale vor fi integrate în raportul din cadrul Mecanismului de cooperare şi verificare (MCV).”
In cazuri din astea bineinteles ca urmaresc totul. Oare spun ceva despre salariile din tara raportate la o gramada de preturi occidentale? Oare urmaresc ei traseul banilor nerambursabili si rambursabili care pur si simplu se vaporizeaza si nu vezi mai nimic in urma lor? In cazuri din astea nu se prea autosesizeaza Bruxelles-ul.

BULA 05-07-2012 - 16:19

Imperiul UE de Vest, este ingrijorat de ce se intampla in colonia sa din Est, mai ales sa nu ajunga banii UE, reintorsi in tara de origine, la capitalistii locali care ar putea sa repuna pe picioare industria locala.
Adica Imperiul UE de Vest ne cere sa platim tributul, dupa care ne returneaza doar o mica parte si ne pune tot felul de conditii, sa nu ne revenim niciodata. Sa borduram pana capiem, sa facem parcuri in mijlocul padurilor, dar sa nu ne puna dracu sa investim in mijloace de productie si sa fabricam ceva cu care sa-i concuram.

briel 05-07-2012 - 22:23

Asa-i, mai Bula. In planu al mare Romania tre sa fie un fel de Tailanda, unde vin europenii obositi in concedii sa-si aeriseasca neuronul. Ca de frumos toata lumea este de acord ca-i frumos tare in Romania. Asa niste peisaje …

Dar sa fie ieftin si bun !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult