Acasa InternationalExterne Ce sumǎ va oferi UE cǎtre UNICEF

Ce sumǎ va oferi UE cǎtre UNICEF

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Uniunea Europeană (UE) a anunţat ȋn seara de marţi, 4 februarie, că va oferi 320 de milioane de euro Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), cu scopul de a lupta împotriva bolilor infecţioase şi malnutriţiei.

Ce sumǎ va oferi UE cǎtre UNICEF (foto:waarbahiye.com)

Această finanţare este prevăzută în eforturile privind îndeplinirea Obiectivelor ONU de Dezvoltare ale Mileniului, a subliniat comisarul european pentru Dezvoltare, Andris Piebalgs, în faţa Consiliului de administraţie al UNICEF. „Rămân multe de făcut până la data limită din 2015 pentru a îndeplini Obiectivele Mileniului, iar aceste proiecte ne vor ajuta să progresăm”, a declarat Piebalgs, potrivit mediafax.

Rata mortalităţii infantile a scăzut la jumătate din 1990, însă 18.000 de copii de cel puţin cinci ani mor în continuare în fiecare zi din cauza unor boli infecţioase care pot fi prevenite. Potrivit UNICEF, obiectivul fixat de ONU pentru 2015 – reducerea ratei mortalităţii infantile la două treimi – nu va fi atins înainte de 2028 în ritmul actual.

Totodată, Piebalgs şi directorul executiv al UNICEF Anthony Lake au abordat situaţia umanitară din Republica Centrafricană. „Copiii din Republica Centrafricană au nevoie cu disperare de protecţie şi sprijin (…), trebuie, în regim de urgenţă, să dublăm eforturile în această ţară”, a afirmat Lake. UE a promis, vineri, în marja unui summit al Uniunii Africane, la Addis Abeba, suplimentarea cu 45 de milioane de euro a fondurilor menite să contribuie la depăşirea crizei în Republica Centrafricană.

UE a deblocat deja 150 de milioane de euro pentru Republica Centrafricană şi a aprobat mobilizarea unei forţe de aproximativ 500 de bărbaţi în această ţară. Puţin peste jumătate din cele 45 de milioane de euro promise, mai exact 25 de milioane, vor fi acordate pentru susţinerea Forţei UA în Republica Centrafricană (MISCA), iar restul fondurilor vor fi alocate procesului politic, al cărui scop este depăşirea crizei din ţară..

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult