Acasa InternationalExterne CE sustine ca nu intentioneaza sa acorde Spaniei un ajutor financiar in valoare de 250 de miliarde de euro

CE sustine ca nu intentioneaza sa acorde Spaniei un ajutor financiar in valoare de 250 de miliarde de euro

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Comisia Europeana a negat, miercuri, un raport potrivit caruia Uniunea Europeana, Fondul Monetar International si Trezoreria Statelor Unite au intocmit un plan ce prevede furnizarea unei linii de credit pentru Spania in valoare de pana la 250 miliarde de euro (335 miliarde de dolari).

Conform Agerpres, Amadeu Altafaj, purtator de cuvant al Comisiei Europene, a apreciat ca raportul publicat de ziarul “El Economista” este “foarte bizar” si a adaugat: “Pot cu fermitate sa neg raportul”.

Citand surse apropiate, acesta sustine ca decizia de acordare a unui ajutor financiar Spaniei a fost discutata la o intalnire a conducerii FMI si este destinata evitarii unui plan de salvare similar cu cel oferit Greciei. Un purtator de cuvant al guvernului spaniol a afirmat, marti, ca discutiile intre premierul Spaniei, Jose Louis Zapatero, si seful FMI, Dominique Strauss-Kahn, fixate pentru vineri, nu au nici o legatura cu rapoartele din presa care sustin ca Spania cauta sa obtina ajutor financiar.

Spania a continuat sa vanda obligatiuni pe pietele financiare, dar cu costuri mult mai ridicate.

Comisia Europeana a cerut Spaniei sa prezinte noi masuri pentru reducerea cheltuielilor publice in 2011, astfel incat sa asigure scaderea deficitului pana la trei la suta din PIB pana in 2013, potrivit planului de stabilitate.

0 comentariu

Victor Radulescu 09-04-2010 - 07:28

Pe motiv de „arme de distrugere in masa” USA a bombardat in draci si invadat Irakul, desi acestia au negat (si s-a dovedit a fi si adevarata negatia) existenta presupuselor bombe.
De ce oare nu le aplica americanii macar 10% din tratamentul irakienilor celor care „nici nu confirma, dar nici nu neaga” arsenalul nuclear?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult