Acasa InternationalExterne UPDATE CE va declansa o procedura de infrigement impotriva Frantei in cazul repatrierii romilor

UPDATE CE va declansa o procedura de infrigement impotriva Frantei in cazul repatrierii romilor

scris de Ziua Veche
3 afisari

.UPDATE 13.58

“Imi exprim regretul ca angajamentele politice ale autoritatilor franceze sunt contrazise de o circulara administrativa emisa de acelasi guvern. Am luat nota de declaratiile secretarului de stat francez pentru afaceri europene Pierre Lellouche de ieri, care au pus sub semnul intrebarii rolul Comisiei de gardian al Tratatelor. Afirmatiile lui sunt o rusine. Discriminarea pe motive de etnie nu isi are locul in Uniunea Europeana”, a spus Reding, intr-o declaratie extrem de virulenta la adresa Frantei, informeaza Agerpres.  

Comisia Europeana si-a anuntat marti intentia de a declansa o procedura de infringement impotriva Frantei, pentru incalcarea dreptului european in cazul repatrierii romilor romani si bulgari.

Potrivit Mediafax, comisarul european pentru Justitie si Drepturile Cetatenilor, Viviane Reding, a apreciat marti ca atitudinea Guvernului francez, care a disimulat existenta unei directvie ce viza explicit romii pentru expulzari, este “o rusine”.

0 comentariu

FORESKIN 21-04-2010 - 05:45

categorii, grupuri sociale, etc… Oricum – pregatiti vaselina…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult