Acasa InternationalExterne Ce vrea să facă Donald Trump cu salariul de preşedinte

Ce vrea să facă Donald Trump cu salariul de preşedinte

scris de D.P.
7 afisari

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, are de gând să-şi doneze salariul anual de 400.000 de dolari către o organizaţie de caritate, care urmează să fie aleasă de către jurnaliştii de la Casa Albă. Donaţia ar urma să se facă până la finele anului 2017, transmite BBC News.

Înainte de învestire, miliardarul republican a explicat că nu are nicio pretenţie cu privire la salariul prezidenţial.

Casa Albă a confirmat că preşedintele îşi va dona salariul după mai multe întrebări trimise de publicaţiile din Statele Unite.

”În acest moment, intenţia preşedintelui este de a-şi dona salariul la sfârşitul anului şi vă cere vouă să decideţi unde vor merge aceşti bani”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Sean Spicer.

Donald Trump a susţinut anterior că va primi doar un dolar anual, întrucât este obligat de lege să-şi primească salariul.

Corespondenţii de la Casa Albă nu au decis până în acest moment spre ce organizaţie se vor îndrepta banii. Însă, o parte din jurnalişti au sugerat înfiinţarea unor burse de jurnalism prin Asociaţia Corespondenţilor de la Casa Albă.

Trump nu este primul preşedinte american care alege să-şi doneze salariul anual, acesta alăturându-se unui grup format din Herbert Hoover şi John F. Kennedy.

viewscnt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult