Acasa InternationalExterne Ce vrea să facă noul președinte interimar brazilian

Ce vrea să facă noul președinte interimar brazilian

scris de S. P.
20 afisari

Președintele interimar brazilian, Michel Temer, a subliniat joi „urgența de a restabili credibilitatea Braziliei”, în primul său discurs public după suspendarea președintei Dilma Rousseff, informează AFP.

Michel Temer

Michel Temer

Este „o nevoie urgentă de a pacifica națiunea și unifica Brazilia„, a declarat Temer, acum la conducerea unei țări zguduite de o criză politică istorică și cea mai gravă recesiune economică după anii 1930.

„Primul meu cuvânt pentru poporul brazilian va fi cuvântul „încredere”, încrederea în caracterul nostru, în vitalitatea democrației noastre, în recuperarea economiei noastre”, a afirmat Temer, după ceremonia de preluare a mandatului de către guvernul său.

Acest guvern este compus din 23 de miniștri, toți bărbați, față de 31 în ultimul guvern Rousseff ce includea șase femei.

Temer a subliniat de asemenea necesitatea de a lua măsuri de reechilibrare a conturilor publice și repune a șaptea economie mondială pe calea creșterii.

„Sunt absolut convins că este necesar să se recâștige încrederea investitorilor și a angajaților”, a adăugat Temer, în acest discurs cu puternică tonalitate economică.

Printre altele, Temer a dat asigurări celor mai sărace persoane din Brazilia că nu se va atinge de „programele sociale” puse în aplicare de stânga, în 13 ani de guvernare a Partidului Muncitorilor (PT).

Temer s-a angajat de asemenea să nu împiedice ancheta asupra scandalului gigantic de corupție Petrobras, care afectează PT, dar de asemenea la cel mai înalt nivel propria formațiune, marele partid centrist PMDB.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult