Acasa InternationalExterne Cea mai mare bancă din Rusia iese de pe piața europeană

Cea mai mare bancă din Rusia iese de pe piața europeană

scris de Misu Andrei
77 Afisari

Cel mai mare creditor din Rusia, Sberbank, părăsește piața europeană în vreme ce un flux considerabil de numerar este retras din subsidiarele europene iar angajații și proprietățile sale sunt amenințate, a transmis miercuri banca, potrivit Reuters.

Banca, care trebuie să publice rezultatele financiare pe 2021, a spus că nu mai poate furniza lichiditate subsidiarelor europene, ca urmare a unui ordin al băncii centrale, însă că nivelul său de capital și calitatea activelor erau suficiente pentru a plăti toți deponenții.

„În actuala situație, Sberbank a decis să părăsească piața europeană”, arată un comunicat de presă. „Băncile subsidiare ale grupului s-au confruntat cu ieșiri anormale de numerar și amenințări la siguranța angajaților și a subsidiarelor”.

Măsuri fără precedent luate de națiunile occidentale pentru izolarea economiei și a sistemului financiar din Rusia pentru invazia Ucrainei includ sancțiuni asupra băncii centrale și excluderea unei părți din creditori din sistemul global de plăți SWIFT.

Banca Centrală Europeană a ordonat deja închiderea filialei europene a Sberbank, după avertismente că va eșua din cauza ieșirilor deponenților ca urmare a repercursiunilor invaziei.

Sberbank, care operează în Austria, Croația, Germania și Ungaria printre alte națiuni, avea la 31 decembrie 2020 active europene în valoare de 13 miliarde de euro.

Ieșirea băncii nu afectează operațiunile sale din Elveția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult