Acasa InternationalExterne Ceasuri-capcană explodează la Ikea în vestul Europei

Ceasuri-capcană explodează la Ikea în vestul Europei

scris de M.A.
2 afisari

Dispozitive-capcană de mică putere şi de aceeaşi natură au explodat luni la magazine Ikea din Belgia, Olanda şi în nordul Franţei, a anunţat marţi Parchetul din oraşul belgian Gand.

Explozii la IKEA (foto novinite.com)

Explozii la IKEA (foto novinite.com)

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Parchetului, An Schoonjans, modul de operare a fost similar la Gand (Belgia), Eindhoven (Olanda) şi Lille (Franţa), transmite Mediafax. „Informaţia pe care am primit-o este că exploziile s-au derulat în aceeaşi manieră peste tot, ceasuricapcană care erau disimulate au explodat”, a precizat ea. De fiecare dată, exploziile au fost de mică amploare şi nu au provocat pagube sau victime, potrivit purtătoarei de cuvânt.

La Gand, un membru al personalului şi un agent de securitate au avut probleme de auz după explozie. În magazinul Ikea din acest oraş, două mici explozii au putut fi auzite aproape simultan, la începutul serii, a afirmat Parchetul. „Două ceasuricapcană au fost ascunse sub palete din interiorul magazinului şi au fost activate de la distanţă”, a precizat purtătoarea de cuvânt. Magazinul a fost evacuat imediat.

Fapte similare au fost constatate în aceeaşi zi la alte două magazine Ikea din Eindhoven şi Lille, a adăugat ea, fără a putea oferi detalii despre circumstanţe.

„Suntem în contact cu autorităţile judiciare din Eindhoven şi Lille pentru a vedea dacă există o legătură între cele trei cazuri”, a subliniat purtătoarea de cuvânt. În Belgia, ancheta a fost încredinţată poliţiei federale. Poliţia belgiană a decis marţi să inspecteze toate magazinele Ikea, iar la cel din Gand controlul s-a derulat cu ajutorul a patru câini special antrenaţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult