Acasa InternationalExterne Cehia şi Slovacia golesc puşcăriile

Cehia şi Slovacia golesc puşcăriile

scris de A.B.
1 afisari

Republica Cehă şi Slovacia au început de miercuri să pună în practică amnistierea a 6.550 de deţinuţi, cu prilejul marcării a 20 de ani de la separarea celor două ţări ce au format odinioară Cehoslovacia, relatează agenţia EFE.

În Republica Cehă vor beneficia de această amnistie un număr de 6.000 de persoane, iar în Slovacia celelalte 550. Aceasta este a patra amnistie de la căderea comunismului în fosta Cehoslovacie în anul 1989 şi prima decretată de actualul preşedinte ceh, Vaclav Klaus, al cărui al doilea mandat prezidenţial expiră luna aceasta. Lui i se reproşează că amnistia îi include şi pe cei învinuiţi sau condamnaţi pentru fapte de corupţie.
În cazul Slovaciei este a doua amnistie semnată de preşedintele Ivan Gasparovic, prima fiind cea de la începutul primului său mandat în anul 2004. În cadrul amnistiei cehe, au fost excluşi cei condamnaţi pentru delicte sexuale sau împotriva demnităţii umane şi a familiei ori pentru vătămare corporală gravă şi omucidere. Spre deosebire de Republica Cehă, în Slovacia amnistia nu îi include şi pe cei judecaţi în prezent şi împotriva cărora tribunalele nu au emis încă o sentinţă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult