Acasa InternationalExterne Cei 50 de la Fukushima ştiu că vor muri în câteva săptămâni

Cei 50 de la Fukushima ştiu că vor muri în câteva săptămâni

scris de A.P.
2 afisari

“Fiul meu şi colegii lui au discutat mult şi au jurat să moară, dacă asta este necesar pentru a salva ţara”, spune mama unuia dintre lucrătorii kamikaze.

Cei 50 de la Fukushima ştiu că vor muri în câteva săptămâni“Mi-a spus că toţi sunt resemnaţi cu ideea că vor muri în urma radiaţiilor, în scurt timp, sau de cancer, după o perioadă ceva mai mare”, a declarat pentru postul de televiziune Fox News, femeia, al cărei fiu de 32 de ani lucreză în măruntaiele centralei nucleare de la Fukushima şi încearcă să oprească topirea combustibilului la reactoarele afectate de cutremurul din 11 martie.

“Toţi ştiu că este imposibil să nu fi fost expuşi unor doze letale de radiaţii”, a mai spus femeia plângând la telefon. Ea şi-a păstrat anonimatul, deoarece lucrătorilor de la centrală li s-a cerut să nu comunice cu presa şi nici să nu dea detalii familiilor lor, pentru a nu spori panica.

Cei 50 sunt plătiţi cu 100.000 de yeni pe zi, adică 850 de euro, pentru munca lor care este echivalentă cu sinuciderea.

Mii de cadavre nu au fost ridicate din cauza temerii că acestea au o radioactivitate foarte mare, scrie Daily Mail. Surse din poliţia japoneză informează că trupurile zac în interiorul zonei evacuate de 20 de kilometri împrejurul centralei de la Fukushima “au fost expuse unor mari niveluri de radiaţie după moarte”.

Un expert britanic în energie nucleară a avertizat că este nevoie de o sută de ani până ce barele de combustibil topite vor fi inofensive. Dr. John Price, expert în siguranţa nucleară la National Nuclear Corporation, spune că nu vede nici un final previzibil la procesul de turnare a apei pentru răcirea barelor. “Pe măsură ce apa se scurge, trebuie turnată altă apă şi aşa la nesfârşit. Problema e dacă o pot colecta şi pompa la loc. În final, reactoarele vor trebui oprite şi combustibilul îndepărtat şi asta se va întâmpla peste 50 sau chiar 100 de ani.”

5 comentarii

Caramache 01-04-2011 - 17:56

Eu credeam ca isi dau viata pentru zeci de milioane de dolari, in folosul familiior lor. Dar se pare ca sunt la fel de tampiti ca soldatii romani care risca sa moara in Afganistan, pentru cativa dolari devalorizati.
Sa isi puna pielea in bat si sa lucreze in camp de radiatii smecherii care sunt proprietarii reactorului, cei care si-au tras de acolo miliarde de dolari.

tanase marian 01-04-2011 - 19:07

nemernici nenorociti,cum va permiteti sa vorbiti an argou pe un astfel de subiect,,romania o tara ce si merita soarta,, handicapatii de ordin sever asi spun cuvantul,,.

Timotei 01-04-2011 - 20:19

deci asa… aflam ca 50 de kamikaze care s-au jertfit pt noi toti (inclusiv pt Romania). Vesnica pomenire!

dar de 50 de harakiri mai serioase pt conducerea tehnica si consiliul de administratie al companiei cand aflam? Rusine!

ValVerde 02-04-2011 - 05:23

Pufuletz, stii ce inseamna „tabloid”??
Iti dau tema de cercetare. Spune-mi daca Daily Mail se incadreaza in definitie.
Iti mai dau citeva indicii. Titluri ale articolelor din acelasi numar:

Woman reveals terror after she was caught having sex with man in same room where his dead granny was stuffed in closet

Are U.S. government microwave mind-control tests causing TV presenters’ brains to melt down?

Iti traduc eu, ca tu si romana o ametesti:

Femeie dezvaluie (ca a fost cuprinsa de) teroare dupa ce a fost prinsa facind sex cu un barbat in aceeasi camera in care cadavrul bunicului lui era inghesuit in dulap.

Sint testele cu microunde, pe care le face guvernul US pentru a controla mintile (populatiei), responsabile de topirea creierului (pierderea concentratiei) unei prezentatoare tv. ???

Ca adept al teoriilor cospirationiste in care evreii ne fura tara si ca admirator al ineptiilor lui Neacsu si Patraus, inteleg ca inghiti pe nemestecate tot ce ti se da, cu conditia sa te faca sa te infiorezi de spaima si minie.

Dar sint unii care se uita la mai mult de o sursa de informatii, mai ales cind informatiile sint senzationaliste.
Fox News…asta e canalul lui Alamar…o mama din anonimat stie ca fiul ei va muri….Dr.Price alege Daily Mail sa isi expuna teoriile…ar trebui sa le iei cu o doza de neincredere.

Asta nu diminueaza eroismul celor care lucreaza la centrala.
Pericolul real pe care il infruntau lucratorii era de fapt posibilitatea unei explozii si a eliberarii unor doze letale de radiatii (6000 in cazul Cernobal)
Pericolul respectiv a trecut, sau cel putin e mult diminuat.

Sper din toata inima sa am dreptate si nici unul din cei „50” sa nu fie afectat.
Vom trai si vom vedea, pentru ca daca exista victime, nu cred ca cineva le va ascunde.

In rest ai dreptate, nu-mi pot compara cunostintele cu cele expuse pe la Daily Mail.

Faka Fuki 02-04-2011 - 08:40

oi fi iradiat, ca altfel nu te suparai atat de tare
vezi ca iodul ala se acumuleaza la tiroida si da probleme de astea.
dar trece cu canepa.
pui niste canapa rasucita pe la tiroida si capatul franghiei il atasezi zdravan de o grinda, si cam asa!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult