Acasa InternationalExterne Cel mai mare avion din lume, reconstruit de ucraineni într-o locație secretă dupa ce a fost distrus de armata rusa

Cel mai mare avion din lume, reconstruit de ucraineni într-o locație secretă dupa ce a fost distrus de armata rusa

scris de Misu Andrei
63 Afisari

Compania ucraineană Antonov construiește un al doilea avion An-225 Mriya, după ce primul a fost nimicit în luna februarie de forțele ruse, în timpul atacului în regiunea Kiev, în prima zi a „operațiunii speciale” in Ucraina, relatează Adevărul Economic, site al publicației ucrainene Adevărul (Pravda).

Antonov 124-100 pe Otopeni şi încărcăturile nucleare

 

 

Conform liderului companiei, noua aeronavă este finalizată în proporție de 30%. Directorul general al companiei ucrainene, Evgheni Gavrilov a discutat despre reconstrucție la Leipzig, conform Bild.

Lucrările la noul avion continuă într-o locație secretă. Părți ale aeronavei bombardate și noi piese vor fi adăugate celui de-al doilea An-225, cel care era neterminat”, a declarat Gavrilov.

Conform oficialului ucrainean, proiectul costă 500 de milioane de euro.

Aeroportul Leipzig/Halle din Germania va participa la strângerea de fonduri pentru reconstrucția aeronavei. Suveniruri referitoare la cel mai mare avion din lume, precum machete ale Mriya, vor fi comercializate în aeroport.

Aeronava a zburat frecvent la Leipzig înainte de debutul războiului din Ucraina. În luna ianuarie, compania a primit o ofertă de a evacua avionul la Leipzig, din pricina amenințării unei invazii, iar o astfel de evacuare era programată pentru după-amiaza zilei de 24 februarie.

Cu toate că aeronava care a fost nimicită de forțele invadatoare nu mai poate fi restaurată, există un alt avion asemănător care este construit în proporție de 60%, însă lucrările la el au fost sistate după prăbușirea URSS. Însă nu este ușor să fie finalizat, fiindcă unele piese de schimb pentru Mriya sunt unice și va fi nevoie de comenzi exclusive de la principalele companii aeriene din lume. Așadar, acest lucru va mări costul final al pieselor de schimb.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult