Acasa InternationalExterne Cel puţin 14 morţi după ce un autobuz a căzut în Marea Neagră

Cel puţin 14 morţi după ce un autobuz a căzut în Marea Neagră

scris de C.S.
38 afisari

Cel puţin 14 persoane au murit, iar trei au fost date dispărute după ce un autobuz la bordul căruia se aflau lucrători în construcţii a căzut de pe un dig, în sudul Rusiei, anunţă Comitetul rus de anchetă, relatează The Assocuated Press.

La bordul autobuzului se aflau muncitori care construiau un dig pentru o companie petrolieră, pe coasta Mării Negre, în apropiere de Crimeea, a precizat comitetul.

Ministerul rus pentru Situaţii de urgenţă a anunţat că 20 de oameni au fost salvaţi, iar scafandri caută bărbaţii daţi dispăruţi.

 ‘În accident și-au pierdut viața 14 persoane. Serviciile de prim ajutor au reușit să salveze 20 de persoane, dintre care opt au avut nevoie de spitalizare’, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență, citat de media locale, relatează EFE.Opt persoane au fost rănite, dintre care cinci se află în stare gravă, a adăugat ministerul citat.

Din motive încă neelucidate, autobuzul a căzut în mare de la o înălțime de patru metri, de pe un doc aflat în construcție într-o zonă din Strâmtoarea Kerci, între Marea Neagră și Marea Azov, care separă provincia Crimeea de regiunea Krasnodar. Sunt luate în calcul toate ipotezele posibile, inclusiv cele legate de o încălcare de către șofer a regulilor de circulație sau o defecțiune tehnică, a indicat comisia de anchetă, citată de AFP.

Potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență, muncitorii aflați în autobuz lucrau la construcția unui doc pentru compania petrolieră Tamaneftegaz. Potrivit AFP, autobuzul transporta 35 de muncitori.

Autorităţile nu au prezentat imediat cauza incidentului, care a avut loc vineri dimineaţa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult