Acasa InternationalExterne Cel puţin 155 de morţi şi 120 de răniţi într-un atac cu bombă la o moschee în Sinaiul egiptean

Cel puţin 155 de morţi şi 120 de răniţi într-un atac cu bombă la o moschee în Sinaiul egiptean

scris de D.P.
15 afisari

Cel puţin 155 de persoane au fost ucise vineri într-un atac cu bombă şi armat la o moschee din nordul instabilului Sinai egiptean, aparent ultimul dintr-o serie de atacuri ale unei grupări locale afiliate Statului Islamic, potrivit agenţiei de stat Mena, scrie The Associated Press.

Un bilanţ anterior anunţa cel puţin 85 de morţi şi alţi cel puţin 80 de răniţi

Potrivit Mena, care citează surse oficiale, alte aproximativ 120 de persoane au fost rănite în acest atac care a vizat credincioşi în timpul marii rugăciuni săptămânale la Moscheea al-Rawdah, în localitatea Bir al-Abd, situată la aproximativ 45 de kilometri de capitala provinciei Sinaiul de Nord El-Arish.

Militanţii au bombardat mocheea de la bordul a patru vehicule şi au deschis focul asupra credincioşilor în timpul rugăciunii de vineri, au declarat trei ofiţeri din cadrul forţelor de securitate.

Victimele erau transferate la spitale locale, au precizat poliţiştii, sub protecţia anonimatului, din cauză că nu au voie să furnizeze informaţii presei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult