Acasa InternationalExterne Ceremonii la 70 de ani de la Debarcarea din Normandia

Ceremonii la 70 de ani de la Debarcarea din Normandia

scris de S. P.
7 afisari

Un spectacol care va rememora momente importante din timpul și după cel de-al Doilea Război Mondial va fi prezentat vineri celor 8.000 de invitați.

D-Day

D-Day (foto: Robert Capa, vanityfair.com)

La ceremonii vor asista circa 20 de șefi de stat și de guvern, care vor participa la ceremoniile organizate în Normandia pentru cea de-a 70-a aniversare a Zilei Z în care aliații au început debarcarea pe vechiul continent ocupat de naziști.

O mie de foști combatanți sunt așteptați și ei la ceremonia care va avea loc pe plaja Ouistrehan, rebotezată ‘Sword Beach’ de aliații care au participat la debarcarea din Normandia, în data de 6 iunie 1944, relatează AFP.

La realizarea grandiosului spectacol de 45 de minute vor lua parte și 500 de figuranți și se vor folosi 2.500 de costume. Vor fi acolo ‘ 328 voluntari și 150 de copii, majoritatea normanzi’, a declarat pentru AFP Brice Mourer, președintele Magic Garden, firma care organizează evenimentul. Tablourile vor fi create cu ajutorul figuranților pe o scenă de 2.700 m2, în spatele căreia, pe ecrane uriașe, vor fi proiectate imagini de arhivă.

‘Nu este vorba de o reconstituire. Nu vom face ceea ce realizează foarte bine Spielberg’, a mai spus el, fără a da detalii pentru a nu strica surpriza. Spectacolul va avea ‘efecte pirotehnice, nu și artificii fiindcă nu va fi întuneric’, citează Agerpres.

Evenimentul va putea fi urmărit de aproape un miliard de telespectatori, potrivit guvernului francez.

2 comentarii

CONGO 06-06-2014 - 13:49

Ca maine vine si DDD-Day, ziua in care Rusia e in Distrusa, Daramata, si Decapitata.

Daca exista vreo Maica Rusia, atunci sa umble cu broboada si baston, ce _ulla mea! Ori e baba, ori suge _ulla, pai nu?

pathfinder 06-06-2014 - 13:52

Pai mai bine nu-i baba!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult