Acasa InternationalExterne Chile: Două seisme peste 7 grade

Chile: Două seisme peste 7 grade

scris de S. P.
3 afisari

Două cutremure cu magnitudini de 7 grade au avut loc, la un interval de un minut, pe coasta de nord a statului Chile, a anunţat Institutul american de geofizică.

Cutremure în Chile

Cutremure în Chile (foto: ilovechile.cl)

Primul cutremur a fost înregistrat la ora 21.46 GMT (23.46, ora României), la 61 de kilometri de Iquique şi la o adâncime de 68 de kilometri, în timp ce al doilea a fost localizat la 16 kilometri de acest oraş de pe coastă şi la o adâncime de 33 de kilometri.

Oficiul chilian pentru situaţii de urgenţă (Onemi) a înregistrat un singur cutremur, care „nu a cauzat pagube sau victime şi nici perturbări în servicii (…), potrivit primelor informaţii”.

Potrivit unui prim raport oficial chilian, care se bazează pe informaţii primite de la Centrul de Seismologie al Universităţii din Chile, magnitudinea cutremurului este de 6,3 pe scara Richter.

Onemi a mai anunţat că „există o probabilitate de producere a unui tsunami minor între localităţile Arica şi Tocopilla, în nordul Chile”, mărginit de Oceanul Pacific.

Autorităţile au ordonat evacuarea preventivă a locuitorilor celor două localităţi, scrie Mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult