Acasa InternationalExterne China avertizează SUA

China avertizează SUA

scris de M.A.
2 afisari

Noi vânzări de arme Taiwanului ar pune în pericol relaţiile militare bilaterale pe care SUA şi China încearcă să le stabilească, a declarat la Washington şeful Statului Major al armatei chineze, generalul Chen Bingde, într-o conferinţă de presă, organizată în comun cu omologul său american, amiralul Mullen, relatează Agerpres.

China-SUA (foto newswoofer.com)

foto: newswoofer.com

Un astfel de impact l-ar putea avea eventuala furnizare de avioane de vânătoare F-16, cerută de Taiwan, a precizat el. Consecinţele „vor depinde de natura armelor vîndute Taiwanului”, a spus şeful Statului Major al armatei chineze. „Întrucât Taiwanul face parte integrantă din China, pentru ce SUA i-ar vinde arme care să-i garanteze securitatea?”, a întrebat el. Vânzarea de arme de către SUA Taiwanului reprezintă o ingerinţă în problemele interne ale Beijingului”, a precizat el. China a suspendat la începutul anului 2010 relaţiile militare cu SUA, ca represalii faţă de anunţul Washingtonului că vinde arme în valoare de şase miliarde de dolari Taiwanului. Contactele sino-americane au fost reluate abia în decembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult