Acasa InternationalExterne China îi recunoaște pe talibani ca fiind noua putere de la Kabul

China îi recunoaște pe talibani ca fiind noua putere de la Kabul

scris de Misu Andrei
96 Afisari

Regimul de la Beijing a transmis că respectă „voința și alegerea” poporului afgan și speră că talibanii vor putea pune în aplicare promisiunile legate de faptul că „va asigura tranziția lină a situației din Afganistan”, conform CNN.

Imaginea oficială după întâlnirea desfășurată pe 28 iulie 2021 în nordul Chinei la Tianjin între Wang Yi, consilierul de stat chinez și ministrul de Externe și mullahul Abdul Ghani Baradar, șeful politic al talibanilor din Afganistan și probabil viitorul președinte al Emiratului Islamic al Afganistanului

„Talibanii afgani au declarat ieri că războiul din Afganistan s-a încheiat și vor negocia înființarea unui guvern islamic deschis și incluziv și vor lua măsuri responsabile pentru a asigura siguranța cetățenilor afgani și a misiunilor externe în Afganistan”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Hua Chunying într-o conferință de presă.

„China speră că aceste declarații pot fi puse în aplicare pentru a asigura tranziția fără probleme a situației din Afganistan, pentru a reduce toate tipurile de terorism și acte criminale și pentru a permite poporului afgan să stea departe de război și să își reconstruiască frumoasa patrie”, a punctat Hua.

„Situația politică din Afganistan a suferit schimbări majore. Respectăm voința și alegerea poporului afgan ”, a adăugat oficialul guvernului chinez condus de președintele Xi Jinping.

De asemenea, Hua Chunying a confirmat că ambasada chineză în Afganistan este încă în funcțiune, iar misiunea diplomatică și-a evacuat în prealabil majoritatea cetățenilor chinezi din țară.

Ambasada chineză în Afganistan a transmis duminică, într-o declarație separată, că a informat „diferite facțiuni” din Afganistan „pentru a asigura siguranța cetățenilor chinezi, a instituțiilor chineze și a intereselor chineze”. Totodată, ambasada chineză a adăugat că nu a primit niciun raport cu privire la posibile victime ale cetățenilor chinezi în Afganistan.

1 comentariu

Ewiak Ryszard 17-08-2021 - 16:05

Cum va fi viitorul? Biblia spune: „La timpul fixat [regele nordului = Rusia] va întoarce” (Daniel 11:29a). Rusia va avea din nou baze militare în străinătate. Înseamnă, de asemenea, o criză care va eclipsa Marea Depresiune. Nu numai zona euro se va prăbuși, ci și UE și NATO. Multe țări din fostul bloc estic se vor întoarce la o alianță militară cu Rusia.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult